Цікаві способи використання соусу Тартар


Опубліковано 26 Квітень 2024 о 15:00

Блог Діти в місті Рівне >  Харчування >  Цікаві способи використання соусу Тартар


Цікаві способи використання соусу Тартар

Photo: Freepik


Сьогодні в супермаркетах представлено безліч класичних та авторських соусів, заправок для салатів, різноманітних спецій та інших продуктів, які покращують смак страв.


Втім, соус Тартар продовжує бути одним з найпопулярніших, оскільки його смак та універсальність здатні підкорити будь-кого.


Трошки історії


Соус Тартар – це класична приправа для рибних страв та страв із морепродуктів. Він додає їм особливого присмаку з кислинкою. Тартар складається з майонезу, солоних огірків або каперсів, цибулі, лимонного соку та різних спецій. Завдяки такому влучному поєднанню виходить незабутній смак, який пасує до багатьох страв.

Тартар придумали у ХІХ столітті у Франції. Французи використовували для соусу мариновані огірки. У французькій кухні цей соус подається до рибних страв, а також до картоплі фрі. Втім, в Україні поціновувачі Тартару додають його до безлічі інших блюд.


Креативні способи використання Тартару



Photo: Freepik


І хоча Тартар асоціюється з класичними рибними стравами, є безліч авторських і творчих поєднань, які варто спробувати кожному.


Намазка для бутербродів

Підсмажте грінку на пательні або у тостері та намажте її соусом. Тартар також можна використовувати як заправку до сендвічу з овочами, до тортильї або до лавашу. Він здатен доповнити будь-яку страву з використанням хлібу.


Соус до нестандартних страв

Спробуйте скуштувати Тартар не з рибними стравами, а з курятиною, нагетсами або вареною молодою картоплею. Також цей соус буде смакувати зі свіжими овочами як закуска до основної страви.


Заправка для салату

Тартар може прикрасити багато різновидів салату. Якщо ви полюбляєте вершкову заправку, обов’язково поексперементуйте з цим соусом і спробуйте додати його туди, куди раніше додавали майонез. Наприклад, до салату з капусти і моркви.


Начинка для бургерів

Якщо ви любите робити домашні бургери, можете не ламати голову над соусом, який треба підготувати. Просто візьміть Тартар і ваш бургер засяє новим смаком. А якщо робити бургер з креветками, то смак буде просто незабутнім.


Маринад

Проявіть фантазію та використовуйте Тартар у якості маринаду для м’яса, риби та морепродуктів. Залишайте страву маринуватися на декілька годин, щоб наповнити її гострим смаком соусу. Можна замаринувати курячі грудки, філе будь-якої рибки.


Як ви бачите, соус Тартар це просто знахідка для будь-якої господині, адже він прикрасить смак ваших страв, коли немає часу експериментувати з приправами.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук