Топ-7 правил виховання дівчинки


Опубліковано 15 Листопад 2018 о 12:59

Блог Діти в місті Рівне >  Топ-7 правил виховання дівчинки


Топ-7 правил виховання дівчинки

Designed by Freepic.diller


Методи виховання сина та донечки суттєво відрізняються. Дівчаток потрібно любити, оточувати піклуванням, ніжністю, ростити їх у атмосфері захищеності. «Діти в місті» зібрали топ-7 порад, які допоможуть виховати справжню леді, щасливу та самодостатню жінку.


Раніше ми публікували статтю про різницю у вихованні дівчаток та хлопчиків.


Любіть свою донечку


Дівчинка має відчувати, що її люблять просто за те, що вона є. Донечка не повинна думати, що має заслужити вашу любов. У майбутньому це допоможе їй створити свою сім’ю, засновану на любові, взаємоповазі та довірі.


Говоріть їй, що вона красива



Designed by Prostooleh


Сумніви у власній привабливості — це шлях, через який проходить чи не кожна дівчинка. Іноді підліткові комплекси переносяться і в доросле життя, і створюють чимало проблем, тому, яка б зовнішність не була у вашої донечки, ви повинні з самого дитинства запевнити її в тому, що вона — красуня. Так, усі мають недоліки, але акцентуйте увагу на перевагах. І ні в якому разі не насміхайтеся над веснянками, зайвою вагою чи кирпатим носиком.

Дівчатка з юного віку полюбляють сидіти біля дзеркала, не варто іронізувати над цим, адже дівчинці важливо пізнавати та звикати любити себе. Не варто перешкоджати й дослідам із косметикою. А ще краще займатися цими суто жіночими справами з мамою, яка навчить правильно фарбуватися та, що головніше — стежити за своїм тілом. Догляд за волоссям, шкірою, нігтями — це важливі аспекти дівочого життя.


Розвивайте емпатію


Дівчатка повинні помічати чужий біль та хотіти допомогти. Наприклад, ваша донечка може принести кошеня з вулиці, та не варто виставляти їх обох за двері, адже таким чином дівчинка вчиться піклуватися про слабших за себе. Але пам’ятайте про розсудливість та наслідки. Донечка має розуміти, що несе відповідальність за свої вчинки.

Заохочуйте бажання піклуватися про близьких людей. І насамперед про матусю, і нехай невправно, та все ж від щирого серця.


Навчіть її бути охайною



Designed by Freepik


Донечку з дитинства потрібно привчати до порядку. Три справи, які обов’язкові для кожного ранку — прибрати ліжко, вмитися та причесати волосся, переодягнутися. Привчайте дівчинку стежити за чистотою в своїй кімнаті, а також за своїм зовнішнім виглядом.


Вас може зацікавити, як допомогти малюку навести порядок у дитячій кімнаті.


Вчіть бути господинею


Робота по господарству важлива для добробуту дітей. Це дає їм відчуття значущості в родині й вчить відповідальності. Незалежно від того, чи заправляють вони своє ліжко або підмітають підлогу, робота по господарству дає їм почуття виконаного обов’язку.


Більше про дитячі обов’язки ви можете почитати у нашій статті «Що та коли можна довірити дитині?»


Але донечці можна не лише поручати хатню роботу, важливо також навчити її раціональним методам ведення домашнього господарства.


Підтримуйте її лідерські якості



Designed by Freepik


Про те, що місце жінки на кухні забули мабуть вже всі. У сучасномі світі жінка може стати ким завгодно, працювати у будь-якій сфері та займати будь-які посади. Не обмежуйте донечку у прояві ініціативи. Староста класу, капітан команди з волейболу — цей досвід обов’язково стане в нагоді у дорослому житті.

Розвивайте індивідуальність


Виявити та розвивати особистість дитини — одне з найважчих завдань.


Вам може бути цікаво «Розумніші, ніж ви думаєте: як розкрити і розвинути здібності вашої дитини»


Важливо розуміти, що обов’язок батьків — направляти, створюючи всі умови для розвитку здібностей відповідно до віку дитини і її уподобань. І, безсумнівно, залишати право вибору за дитиною, щоб вона сама вирішила, ким хоче стати.



Designed by Freepik


Для тат також є правила, а точніше рекомендації, які допоможуть вашій донечці вирости щасливою жінкою.


Любіть і поважайте маму донечки


Основа щасливої сім’ї — любов та взаємоповага між батьками. Якщо тато любить маму, приділяє їй увагу, піклується про неї, то донечка приймає це як приклад поведінки свого майбутнього чоловіка.


Приділяйте донечці час



Designed by Freepik


Розмовляйте, цікавтеся її справами, беріть участь в усіх аспектах життя вашої принцеси, бо не встигнете й оком моргнути, як вона подорослішає і вирушить у самостійне життя.


Будьте її героєм


Для цього вам не потрібен червоний плащ чи бетмобіль, просто запевніть донечку в тому, що ви завжди зможете захистити її від будь-чого. І захищайте.


Бешкетуйте разом



Designed by Freepik


Навряд чи донечка запам’ятає на все життя те, як ви пояснювали їй ділення в стовпчик, а от про ваші ігри, дуркування, розваги та схованки вона розповідатиме своїм дітям.


Навчіть фінансовій грамотності


Розповісти звідки беруться гроші, як їх витрачати, економити та накопичувати — завдання для тата. Навчіть донечку витрачати гроші, адже практичний досвід краще теоретичного, і він обов’язково стане в нагоді майбутній мамі та дружині.


Навчіть керувати автомобілем


Коли дівчинка попросить навчити її керувати автомобілем, будьте терплячим інструктором. Повірте, донечка на все життя запам’ятає цей досвід.


Всі батьки хочуть бачити в своїй доньці леді, справжню принцесу. А тому базовий принцип у вихованні дівчинки — виховати жіночність, турботливість та впевненість в собі.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук