Рецепти млинців: топ-7 найсмачніших млинців до Масляної


Опубліковано 22 Лютий 2019 о 14:45

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Рецепти млинців: топ-7 найсмачніших млинців до Масляної


Рецепти млинців: топ-7 найсмачніших млинців до Масляної

Не за горами Масляна, тому ми підготували для вас добірку найкращих рецептів млинців на весь тиждень, які обов'язково припадуть до смаку і дорослим, і дітям.

Масляна — це одне з найстаріших слов’янських свят, що символізує проводи зими та очікування теплої весни. Це смачне та неймовірно веселе свято триває цілий тиждень, перед початком Великого Посту. Традиційно Масляна асоціюється з масовими гуляннями і, звичайно, поїданням млинців.

Ще здавна кожна господиня ревно оберігала свій сімейний рецепт. Млинці пеклися на молоці, кефірі, сметані, сироватці або воді. Не маєте ще свого сімейного рецепту? Не біда. Ми відібрали для вас найсмачніші млинці за перевіреними рецептами.


Почнемо з найпростішого рецепту — млинці на воді. Інгредієнти, які знадобляться, є в кожної господині, тож пекти можна прямо зараз.


Для приготування вам знадобляться:

  • 2 яйця;
  • 0,5 л кип’яченої води;
  • 2 ст. л. цукру;
  • дрібка солі;
  • 1,5–2 склянки борошна;
  • 1–2 ст. л. рослинної олії (за бажанням).


Приготування:

  1. Змішати борошно, цукор, сіль та яйця. Все ретельно перемішати та поступово додати воду.
  2. Знову перемішати, щоб у тісті не було грудочок. Потім, за бажанням, можна додати рослинну олію. Консистенція тіста має бути такою ж, як у рідкої сметани.
  3. Смажити на добре розігрітій пательні. Якщо в тісто не додавали олію, то після кожного млинця треба змащувати сковорідку.
  4. Влити тісто в сковорідку та рівномірно розподілити його по дну. Коли одна сторона прожариться, акуратно перевернути млинець на інший бік.


Це найпростіший рецепт млинців. Якщо вам його недостатньо і хочеться смачних та водночас незвичайних млинців, читайте далі. Для вас ми підготували добірку топ-7 рецептів млинців на кожен день Масляного тижня.


Класичні млинці на молоці



Цей рецепт, мабуть, відомий кожній господині, адже саме на молоці найчастіше готують млинці.


Інгредієнти (на 20 шт.):

  • молоко 3–3,5 % жирності — 250 мл;
  • борошно — 2–2,5 склянки;
  • яйця — 3 шт.;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • вода кип’ячена — 250 мл;
  • рослинна олія — ​​50 мл.


Приготування:

  1. Яйця збити вінчиком до однорідності. Додати склянку молока і цукор. Посолити.
  2. Додати борошно і склянку теплої води. Потім влити олію.
  3. Все добре перемішати. Випікати на сковороді з тонкими стінками і дном.
  4. Рослинну олію слід нанести тонким шаром, змазуючи пензликом.
  5. Тісто вилити на сковороду від центру, а потім, змінюючи положення сковорідки, рівномірно розподілити по всій поверхні.


Заварні млинці на кефірі



Інгредієнти:

  • нежирний кефір — 2 склянки;
  • 2 склянки борошна;
  • 2 яйця;
  • 2 столові ложки рослинної олії;
  • сіль, цукор — за смаком.


Приготування:

  1. Кефір, яйця, борошно, сіль, цукор перемішати, трохи збити вінчиком.
  2. У склянку окропу додати 1/2 ч. л. соди. Швидко розмішати і вилити в тісто. Перемішати і залишити на 5 хвилин.
  3. Додати 2–3 столові ложки рослинної олії. Перемішати і можна смажити.
  4. Обов’язково випікати на розпеченій сковороді, тоді дірочок буде значно більше.


Лимонні оладки



Від цих смаколиків будуть у захваті всі діти, адже оладки з лимонним присмаком пишні, м’які та солодкі.


Інгредієнти:

  • йогурт без домішок, кефір — 2 склянки;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 1 склянка;
  • цукор — 1 ст. л.;
  • дрібка солі та соди;
  • сік та цедра 1 лимона.


Приготування:

  1. Відокремити білки від жовтків, білки збити в круту піну з цукром.
  2. Додати по одному жовтки, потім влити кисле молоко або йогурт, додати лимонний сік і цедру.
  3. Всипати в збиту суміш борошно, змішане з содою, акуратно і ретельно перемішати так, щоб не залишилося грудочок. Дати трохи постояти.
  4. Випікати на розігрітій сковороді.


Ажурні млинці



Щоб здивувати гостей та порадувати дітей, радимо спекти ажурні млинці. Тісто можете готувати за будь-яким рецептом, але воно має бути рідким, приблизно як нежирні вершки. Також у це тісто слід додати трохи олії, щоб млинці простіше було перевертати.

Для того, щоб малювати з тіста мережива, вам знадобиться пластикова пляшка з дірочками в кришці. Можна взяти ємність від кетчупу або топінгу. А далі використовуйте свою фантазію та малюйте кружева, сердечки, мордочки, машинки, квіточки — все, що тільки спаде на думку.


Долучайте дітей до випікання млинців, вони точно будуть в захваті від процесу приготування. Для того, щоб заохотити малечу, можете приготувати різнокольорові млинці. Для зеленого кольору знадобиться шпинат, для рожевого — сік буряка, а для помаранчевого — розведена у воді куркума чи морквяний сік.

Але варто зауважити, що дієтологи не радять рано починати годувати малечу млинцями. На думку фахівців, вводити в раціон дітей смажену їжу можна починаючи з трирічного віку.


Сирні млинці з петрушкою



Інгредієнти:

  • борошно — 1 склянка;
  • молоко — 1.5 склянки;
  • сир твердий — 150 г;
  • яйця — 2 шт.;
  • 1 пучок петрушки;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • цукор — 1 ч. л.;
  • сіль — 1 ч. л.;
  • олія — 1 ст. л.;
  • масло вершкове — 50 г;
  • часник — 1 зубчик.


Приготування:

  1. Сир натерти на дрібній тертці.
  2. Петрушку вимити, добре просушити, дрібно нарізати.
  3. Борошно просіяти.
  4. Часник видавити через прес.
  5. Яйця збити міксером з сіллю і цукром в піну.
  6. Молоко трохи підігріти, влити в яєчну масу і добре перемішати.
  7. Потім додати борошно і розпушувач, ще раз збити.
  8. Всипати сир, часник, подрібнену зелень і влити олію. Ще раз добре перемішати міксером.
  9. Смажити млинці на розігрітій і змащеній маслом (один раз!) сковороді.
  10. Готові млинці змастити трохи вершковим маслом (за бажанням).


Шоколадні млинці



Інгредієнти:

  • ківі — 3 шт.;
  • банани — 2 шт.;
  • холодна вода — 3/4 склянки;
  • холодне молоко — 3/4 склянки;
  • борошно пшеничне просіяне — 1 склянка;
  • яйця — 3 шт.;
  • сіль — 1/4 ч. л.;
  • масло вершкове розтоплене — 3 ст. л.;
  • олія для змащування сковороди;
  • какао — 1 ст. л.;
  • сметана — 150 г;
  • цукор — 50 г.


Приготування:

  1. Змішати вінчиком яйця з сіллю, додати воду, молоко, борошно, какао і розтоплене масло. Знову добре перемішати, щоб не було грудочок.
  2. Випікати млинці з двох сторін. Млинці виходять темно-коричневого кольору.
  3. Ківі і банан почистити. Фрукти нарізати довгими брусочками.
  4. Сметану збити з цукром. Потім млинець змастити сметаною з цукром.
  5. Покласти у млинець ківі і банан, загорнути. Нарізати на порційні шматочки та прикрасити за бажанням цукровою пудрою або топінгами.


Смугасті млинці Лізи Глінської



Інгредієнти для тіста:

  • молоко — 250 мл;
  • яйця — 2 шт.;
  • борошно — 1,5 ст. л.;
  • цукор — 2 ст. л.;
  • олія — 2 ст. л.;
  • сіль — 0,5 ч. л.;
  • какао — 1 ст. л.


Інгредієнти для начинки:

  • кориця — 1/4 ч. л.;
  • банан — 2 шт.;
  • родзинки — 100 г;
  • волоські горіхи — 100 г;
  • вершкове масло — 30 г;
  • цукор — 2 ст. л.


Приготування тіста:

  1. Змішати молоко, цукор, яйця, сіль і додати борошно. Збити до отримання густої однорідної маси.
  2. Додати олію і ще раз збити.
  3. Частину готового тіста відлити в окрему тарілку, додати какао, рівномірно перемішати.
  4. Світле тісто налити на сковорідку, зверху чайною ложкою намалювати кола тістом з какао.
  5. Підрум’янити нижню сторону і перевернути млинець.


Начинку слід приготувати так:

  1. Цукор нагріти до утворення золотистої карамелі, додати нарізані кубиками банани, вершкове масло, родзинки.
  2. З’єднати з обсмаженими волоськими горіхами, додати корицю.
  3. Готову начинку викласти на 1 чверть млинця і згорнути трубочкою або конвертиком.
  4. Прикрасити за бажанням.


І наостанок ділимося секретами ідеальних млинців:

  1. Запорука пишності будь-якого тіста — просіяне борошно.
  2. Дайте постояти тісту хвилин 15–30 перед випіканням. Це дасть змогу всім інгредієнтам добре розчинитися та зробить ваше тісто однорідним.
  3. Додавання в тісто кількох ложок олії не дозволить вашим млинцям пригоріти.
  4. Для того, щоб ваші млинці були не тільки смачні, а й корисні, використовуйте лише свіжі, якісні та корисні продукти для начинки.
  5. Не зважаючи на те, готуєте ви солоні чи солодкі млинці, завжди додавайте сіль та цукор. Від цього смак буде яскравішим.
  6. Готові млинці змащуйте вершковим маслом — це зробить їх соковитішими, а краї не засохнуть.
  7. Якщо у вас або вашої дитини алергія на продукти, з яких готуються млинці — не відмовляйтеся від цих смаколиків, просто замініть інгредієнт. Пшеничне борошно можна замінити будь-яким іншим: гречаним, вівсяним, рисовим тощо. Замість молока - обрати йогурт, кефір або ж воду.
  8. І не бійтеся експерементувати з начинками. Вам може сподобатися поєднання млинців з печінковим паштетом, грибами зі сметаною, яблуком з корицею.


Смачної вам Масляної.
А ви вже віднайшли свій рецепт ідеальних млинців?

Photo: freepik





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук