Час для яскравих селфі: в Києві цвітуть сакури та магнолії


Опубліковано 25 Квітень 2019 о 09:00

Блог Діти в місті Рівне >  Час для яскравих селфі: в Києві цвітуть сакури та магнолії


Час для яскравих селфі: в Києві цвітуть сакури та магнолії

Весна прийшла в столицю в повній мірі. Кияни та гості міста милуються квітучими деревами, забуваючи про метушню буденного життя. Ми підскажемо де в столиці знайти перші квітучі магнолії та сакури.


Місць, де кияни можуть зробити яскраві селфі на фоні ніжних пелюсток сакури, стало більше, адже за минулі роки було посаджено близько сотні нових дерев. Для того, щоб ви встигли насолодитися прогулянками, сповненими весняних ароматів, ми підготували добірку квітучих алей та парків у кожному районі столиці.


Деснянський район


Парк Кіото




У Деснянському районі столиці одна з популярних зелених зон — це парк Кіото. Мабуть, найвідоміша локація у Києві, яка славиться найдовшою в країні алеєю сакур. Мешканці зізнаються — відтоді, як парк розчистили та проклали алеї, — він став улюбленим місцем відпочинку. Зручно розташований, адже неподалік метро. Тут є і де з дитиною погратися, і селфі на тлі квітучої сакури зробити.

Як дістатися: ст. м. «Лісова» або «Чернігівська».


Парк Дружби народів


Парк «Дружби народів» (нині «Муромець») тепер також може пишатися алеєю сакур, довжиною 450 метрів. Її висадили в центрі головної алеї з тополями.

Цей парк давно став головною зоною відпочинку для киян, які люблять природу. У парку можна покататися на велосипедах, позмагатися на байдарках, пострибати на батутах, взяти участь в авторалі. Є парковка і медичний пункт.

Як дістатися: на тролейбусі № 29, № 30, на автобусі № 21 або на маршрутці від ст. метро Петрівка (у бік торгового центру Містечко) до зупинки «Парк Дружби народів».


Шевченківський район


Ботанічний сад Фоміна




Теплим весняним днем, коли сонечко вже зігріває землю і дарує посмішки, відмінним рішенням буде прогулятися з друзями або родиною в Ботанічний сад імені академіка О. В. Фоміна. Ботсад на метро «Університет» зараз особливо прекрасний, в період цвітіння рододендронів та долини магнолій. Наприкінці березня і на початку квітня в ботсаду зацвітає бузковий ранній рододендрон. Саме зараз він вже завершає своє цвітіння, але у травні розпустяться чарівні японські рододендрони.

Передати красу квітів словами складно, їх потрібно побачити своїми очима, вдихнути ледве помітний аромат квітів, і насолодитися величчю і красою матінки Природи.

В минулому році у частині ботсаду замінили покриття доріжок та обладнали пандуси, тож прогулянки будуть комфортнішими.

Як дістатися: ст. м. «Університет» (червона гілка).


Національний ботанічний сад імені М. М. Гришка НАН України




Зелені галявини ботанічного саду вкрилися фіолетово-синім серпанком фіалки запашної, зацвіли насичено рожеві квіти рододендрону та золотаво-жовті форзиції. У Ботанічному саду імені Гришка знаходиться найбільша в Східній Європі колекція білих квітів магнолій, які цвітуть першими. Всього ж кияни та гості столиці можуть побачити близько 30 видів і різновидів магнолій. В саду також цвітуть магнолії червоного, рожевого, фіолетового і жовтого кольорів.

Крім магнолії варто ще поглянути на тюльпани, нарциси, півонії, іриси та найбільшу колекцію бузку в Києві, однак зацвіте він дещо пізніше.


Пройшовши кілька десятків метрів від центрального входу, можна помилуватися тематичною групою експозицій «Азія», яка складається з Корейського та Індонезійського садів, та Тібету. Корейський сад був створений у 2012 році, в честь 20-річчя встановлення дипломатичних відносин між Україною і Кореєю. Ділянка «Корейський сад» відображає куточок секретного саду «Півон», що знаходиться в імператорському палаці Чангдук в Сеулі та занесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.  В експозиції Корейського саду представлена копія пагоди, в якій бували корейські королі.




Приблизно в 150 метрах від центрального входу праворуч розташаваний яскравий дитячий майданчик




Також Національний ботанічний сад запрошує всіх киян та гостей столиці приєднатися до Французької весни та пограти у слова. На території ботсаду розташована цікава інсталяція, яка прокачає вам мозок, адже слова в експозиції змінюються залежно від куту зору чи положення, з якого на них дивляться.

Як дістатися: від ст. м. «Печерська» автобусом № 62 або тролейбусом № 14 до зупинки «Ботанічний сад».


Пейзажна алея




Алея розташована в районі Воздвиженки з її казковими будинками і химерною архітектурою. Це місце популярне й дуже цікаве для сімейних прогулянок і приголомшливих фото, тому йти сюди краще в будні дні, адже на вихідних забагато народу.

На Пейзажній алеї ростуть два види магнолій — магнолія Суланжа з червоними квітами і магнолія гола з білими. Першою зацвітає біла магнолія, на гілках якої завжди є тільки бутони, без листя. Вже після неї починає цвісти яскравими фарбами магнолія Суланжа.

Як дістатися: найближча станція метро — «Золоті ворота», від метро потрібно 5–7 хвилин їхати громадським транспортом або 25 хвилин пройтися пішки.


Володимирська гірка


Володимирська гірка — це чудовий парк з прекрасними видами на Дніпро і Лівий берег.

Парк розташований дуже вдало для киян і гостей столиці, так як поруч знаходиться Михайлівський Золотоверхий монастир, фунікулер та Андріївський узвіз.

В оновленому парку облаштовані садові доріжки, встановлено сучасну систему поливу газонів та нові ліхтарі. Крім того, встановлена ​​система відеоспостереження, нові лавки для відпочинку та облаштований великий дитячий ігровий комплекс.

Кілька років тому на Володимирській гірці та біля Золотих Воріт були висаджені сакури, тож вже зараз можна милуватися їх цвітінням та робити квіткові селфі.

Як дістатися: від ст. метро «Поштова площа» піднятися на фунікулері або звернути ліворуч від Європейської площі біля Українського дому.


Сквер Гейдара Алієва




У цьому невеликому, але чарівному сквері вже зараз можна помилуватися цвітінням магнолії та сакури, а трохи згодом там зацвітуть айва, барбарис, тис та сливи.

На території є лавки, де можна відпочити і насолодитися красою цього місця, а також скористатися Wi-Fi, доступ до якого тут безкоштовний і відкритий для всіх.

Як дістатися: найближча станція метро «Лук’янівська».


Голосіївський район


Ботсад НУБіП




Голосієво тепер може пишатися найбільшим в Україні садом магнолій. В цьому році в ботсаду Національного університету біоресурсів і природокористування заклали сад магнолій. До колекції 500 таксонів додали ще 50. Це 21 різновид традиційних магнолій та нових європейських сортів, а також азалії, рододендрони й бузки, які, безумовно, стануть окрасою ботсаду. Про це повідомляє «Урядовий кур’єр». Але, щоб помилуватися їхнім цвітінням, мабуть доведеться чекати наступної весни.

Як дістатися: до станції метро «Либідська» або «Виставковий центр» (пересадка на станції «Хрещатик»). Далі їхати маршрутами тролейбусів № 1, 4, 11, 12, 43 — до зупинки «Готель «Голосіївський».


Парк «Феофанія»




Парк «Феофанія» — чарівний природний куточок Києва. На його території знаходяться красиві озера з качками, алеї та альтанки, є кілька ігрових майданчиків для дітей.

«Феофанія» поєднує прекрасну природу і сучасний ландшафтний дизайн. Тут можна забути про всі проблеми і відпочити всією сім’єю, з коханою людиною, з друзями або навіть на самоті. І звичайно помилуватися первоцвітами та соковитою зеленню, якої в Феофанії вдосталь.

Сімейні вихідні у «Феофанії» — це розваги до смаку для кожного: анімаційна програма для малечі, концерти, а також смачні обіди в одному з паркових кафе. А 19 травня у парку відбудеться фестиваль дитячої творчості.

Як дістатися: маршруткою № 548 зі станцій метро «ВДНГ», «Іподром» до кінцевої зупинки на вулиці Метрологічній. Маршруткою № 444 зі станції метро «Арсенальна» до кінцевої зупинки на вулиці Метрологічній.


Оболонський район


Парк Наталка




Парк «Наталка» на київській Оболоні тішить не тільки красивими річковими пейзажами, а й зручними альтанками, доглянутими газонами та квітучими сакурами. Тут зручно кататися на всіх видах дитячого транспорту, і є цікавий ігровий майданчик у вигляді корабля. Вийшовши з парку, приємно прогулятися по алеї муз з гіпсовими скульптурами та просто пройтися по Оболонському узбережжю.

Як дістатися: від ст. м. «Оболонь» потрібно 5–7 хвилин їхати громадським транспортом або хвилин 25 пройтися пішки.


Дніпровський район


Парк «Перемога»




Магнолії в цьому парку цвітуть вже шість років. Також тут можна знайти нарциси, тюльпани, колекцію сортів японської айви (в старій частині парку, біля бювету) — помаранчевого, рожевого, білого і червоного кольорів.

Парк займає досить велику територію і знаходиться біля озера. Але головне — за зиму в парку «Перемога» відбулися приголомшливі зміни — додалося два нових дитячих майданчика та третій будується, з’явився гарний спортивний майданчик.




У парку розчистили та освіжили водойми, все облаштували — приємно дивитися. Мабуть, на сьогодні «Перемога» — найкрутіший і найцікавіший парк для прогулянок з дітьми.

Як дістатися: ст. м. «Дарниця». Від метро 5–7 хвилин пішки.


Русанівський парк




Доглянутий парк, який потопає в зелені на узбережжі Дніпра, з альтанками, стежками, безліччю затишних ресторанчиків по сусідству. Уздовж всього парку є зручна велодоріжка, а також все необхідне для відпочинку з дітьми.

У цьому парку вже зараз цвіте форзиція, і скоро почнуть розквітати плодові дерева.

Як дістатися: автобуси та маршрутки № 115, 193, 205 (3 + 17), 211, 416, 422, 51, 523, 55, 590, 108, 177, 178, 249 (49), 49, 95; тролейбус №43, а також на метро, доїхавши до станції метро «Лівобережна».


Печерський район


Маріїнський парк


Маріїнський парк — це затишне містечко у Києві, де можна відпочити від гамірливої столиці. Проходячи його алеями зі старими ліхтарями обабіч, можна помилуватися свіжістю київських каштанів, старовинних лип та зробити кілька селфі на тлі японських вишень.

Як дістатися: найближча станція метро — «Арсенальна», звідти вийти на вул. Грушевського, неподалік праворуч буде парк.


Співоче Поле




Поринути в чарівний світ краси та квіткового аромату можна відвідавши Співоче Поле. Тільки там ви зможете насолоджуватись цвітінням понад 11 нових сортових тюльпанів загальною кількістю 180 000 квітів.

25 квітня на території Печерського ландшафтного парку «Співоче поле» традиційно відчиняє двері дев’ята щорічна виставка тюльпанів, яку вже так полюбили жителі та гості столиці.

Як дістатися: маршрутне таксі № 500 та автобус № 51 (зупинка «Парк відпочинку»; далі — догори по сходах) або пройти пішки з Лаврської вулиці.


Сквер Марії Заньковецької




Сквер Марії Заньковецької знаходиться на вулиці Велика Васильківська, між метро «Палац Україна» і «Либідська». Від Палацу Україна там зовсім мало йти. У сквері є магнолії, сакури і різні дерева неймовірної краси.

У сквері також розташований будинок-музей Марії Заньковецької і пам'ятник Георгію Гонгадзе.

Як дістатися: найближчі станції метро «Палац Україна» і «Либідська»



Іnfographics: «Діти в місті»


Ми підготували для вас мапу квітучих локацій в Києві, тож якщо ваш Instagram ще не переповнений яскравими весняними селфі — зберігайте собі цю інфографіку та вирушайте на фотополювання всією родиною.


Помилуватися сакурами та поповнити instagram яскравими фото, можна не лише гуляючи Києвом. Збирайте валізи та вирушайте у подорож Україною, а ми розкажемо куди та коли краще їхати.


«Сакура-Фест»




З поміж усіх туристичних локацій Ужгорода, а їх немало, варто виділити Малий Галагов — чеський мікрорайон, головною родзинкою якого є вулички, засаджені сакурами. З початку квітня в Ужгород прямують туристи не лише з України, а й зі всієї Європи, щоб помилуватися рожевим цвітом японських вишень.

Цього року з 12 по 27 квітня відбудеться Міжнародний музично-творчий фестиваль «Сакура-Фест». Про заходи, які відбуватимуться в рамках фестивалю, ми писати не будемо, зауважимо лиш, що буде надзвичайно цікаво.


Мукачево




Сакура — візитівка Закарпаття, і два міста, які постійно змагаються кількістю японських вишень — це Ужгород та Мукачево. І якщо в Ужгороді перші сакури з’явилися ще в 1923 році, то в Мукачево активно висаджувати ці дерева почали вже в роки Незалежності.

Відпочити від міської метушні та зробити ефектне селфі на тлі сакур в Мукачеві краще на вулиці Маргітича (колишня Московська). Молоденькі японські вишні можна знайти на вулиці Королеви Єлизавети і біля Мукачівського державного університету.


«Софіївка»




Ідеальний час для візиту в національний дендропарк — навесні, під час цвітіння. Тюльпановое дерево, рододендрони, магнолії — оглянути все за день просто нереально, хоча іноді стає і цього часу, аби вдихнути повітря Софіївки на повні груди й лишити це відчуття в пам’яті.

Площа парку вражає — 179,2 га, тож заряджайте заздалегідь телефони та фотокамери, адже фотографувати там дійсно є що. Але якщо ви плануєте візит до Умані на травневі свята, то будьте готові до великої кількості туристів, а отже і черг.


Щасливої дороги та насолоджуєтеся весняною казкою!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук