15 ідей, чим зайняти дитину на пляжі


Опубліковано 21 Червень 2019 о 10:56

Блог Діти в місті Рівне >  15 ідей, чим зайняти дитину на пляжі


15 ідей, чим зайняти дитину на пляжі

«Діти в місті» підготували для вас ігри на пляжі, які стануть справжнім порятунком для кожної мами. Крім очевидної користі від таких активних розваг важливо й те, що ці ігри позитивно впливають на сенсорний розвиток, дрібну моторику та загальний стан дитячого організму. Зацікавлені?


Відпочивати на пляжі люблять всі, але дорослі та діти по-різному ставляться до ідеального пляжного дозвілля. І якщо мами й тата полюбляють ніжитися на сонечку та зрідка плавати у водоймі, то дітям просто необхідно бігати, стрибати та хлюпатися. Для того, щоб відпочинок приносив задоволення, радимо заздалегідь продумати активності для малечі. Як цікаво урізноманітнити плавання та засмагання на сонечку?


Найчастіше батьки стикаються з кількома проблемами:

  • як дістати дитину з води;
  • чим зайняти на пляжі;
  • та як змусити малечу хоча б 5 хвилинок відпочити у затінку.


Перша частина наших пляжно-водних розваг присвячена іграм з піском, які допоможуть дістати дитину з води та зацікавлять її грою на пляжі.


Пасочки



Чим замінити традиційні пасочки? А чи потрібно шукати їм заміну? Можливо краще урізноманітнити їх, додавши нових завдань та правил? До стандартного набору з відерця, лопатки та ситечка можна додати найрізноманітніші формочки.

З піску весело та захоплююче буде зліпити та розказати малюку про морських жителів, таких як: різноманітні рибки, крабики, дельфіни та морські коники. Або ж взяти формочки тварин та птахів, а може навіть динозаврів — вибирайте більше цікавих формочок, ліпіть та фантазуйте.


Піщані смаколики


Ваша малеча любить куховарити? Тоді запропонуйте їй приготувати страви прямо на пляжі. Можна створювати справжні кулінарні шедеври з піску та прикрашати їх камінцями та мушлями. Ба більше, навіть відкрити пляжний ресторан — ви будете замовляти страви, а ваш малюк готуватиме їх для вас.


Скульптури з піску


Дітвору, яку вже не здивуєш пасочками, можна зацікавити ліпленням справжніх піщаних гігантів. Наприклад, двометрового крокодила, або дельфіна. Любителі доісторичних істот можуть створити піщаного птеродактиля, або ж будь-що інше, що тільки спаде на думку — піску на пляжі вистачить.


Шукачі скарбів


Хто ж відмовиться від можливості знайти справжній скарб? Діти із задоволенням будуть переривати пісок у пошуках скарбів, заздалегідь захованих вами. Окресліть межі, у яких заховані монетки, бусини, непотрібні блискучі дрібнички, та видайте юним археологам лопатки й ситечка. Для малечі краще ховати великі предмети.


Малюнки на піску


Для творчості не може бути меж, тому малювати на піску можна будь-що та будь-чим — руками, паличками, або ж ногами. Окресліть для дітей «полотна» на піску, та вигадайте тему для майбутнього малюнку. Можна влаштувати конкурс на кращий шедевр.



Друга частина наших розваг присвячена активному відпочинку. У дітей багато енергії, і якщо не знайти для неї правильне використання, вона може зробити сімейний відпочинок менш приємним. До того ж, іноді просто необхідно дістати дітей з води, бо інакше вони можуть переохолонути або отримати сонячні опіки.


Біг у воді


Ця гра призначена для того, щоб витягти дітвору з води та допомогти зігрітися. Збирайте побільше учасників та влаштовуйте перегони.

Всім відомо, що бігати у воді досить важко, тож діти неабияк втомляться — що й необхідно батькам для реалізації зайвої енергії малюків. Починайте грати на такій глибині, де рівень води сягає по щиколотку дитини. Якщо діти достатньо дорослі — можете поступово збільшувати глибину. Але не спускайте з малечі очей під час такої гри. Попередньо слід переконатися, що дно безпечне для біганини, і не містить ані каменів, ані гострих предметів.


Найбільші бризки


Більше за все малюки люблять хлюпатися у воді. Згадайте тільки скільки разів була майже затоплена ваша ванна кімната. Але ж літо та відпочинок біля водойми — це найкращий час для хлюпання та стрибання у воді. Тож влаштуйте справжній конкурс із найбільших бризок. Ви можете взяти малюка за руку та бігати по мілководдю, можете падати у воду, здіймаючи купу бризок, а ще хлюпатися, стрибати по воді і все-все, від чого ваш малюк буде в абсолютному захваті.


Пірначі


Діти, які вже вміють плавати та пірнати, можуть пограти в цю гру. Один гравець має стати у воді та розставити ноги, а інший — пірнути та переплисти між ногами товариша. Важливо, щоб поруч завжди був дорослий.


Водяна стрілянина


Все, що вам знадобиться для цієї гри — водяні пістолети, а далі розваги підуть самі собою, адже так весело на пляжі постріляти, та й «патрони» завжди під рукою.


Ігри з м’ячем


Варіантів гри з м’ячем дуже багато: пляжний волейбол, водний м’яч, піонербол — таких розваг безліч, як активних, так і розвиваючих. Та й погодьтеся, грати в м’яча полюбляють діти будь-якого віку, і не тільки діти.



Добре набігавшись, настрибавшись та накупавшись, дітям потрібно буде перепочити у затінку. А це також непроста робота — змусити дитину хоча б 5 хвилин посидіти у затінку. Є кілька дієвих порад як цьому зарадити.


На що схожа хмарка


Сховатися від сонечка та полежати у затінку допоможе проста гра. Достатньо зручно вмоститися та роздивлятися хмарки на небі. Можна уявляти на що вони схожі, або навіть вигадувати цілі історії про хмаркоподібних створінь.


Гра на дотик


Гра, яка потребує приємної підготовки — позбирайте з дитиною на пляжі гладенькі камінці, мушлі та підготуйте інші дрібнички. А потім вмощуйтеся зручніше в тіні, складайте все, що знайшли в торбинку, і нехай дитина дістає речі та на дотик відгадує що ж це таке.


Спритні ручки


Камінці та мушлі, які були вам потрібні для попередньої гри, можна використати й для іншої. В цій грі потрібно кинути камінець та влучити ним у відерце з незначної відстані.


Морські прикраси


Ця гра сподобається дітям, які полюбляють малювати. Захопіть із собою на пляж акрилові фарби та пензлик, і нехай дитина розмальовує мушлі та гальку. З камінців можна зробити улюблених персонажів, а з розфарбованих мушель вийде чудове морське намисто.


Сад каменів


Якщо пляж кам’янистий, то можна запропонувати дітям скласти піраміду з камінців. Влаштуйте змагання на найвищу піраміду чи навіть фортецю.



Сподіваємося, що ви отримали вичерпну відповідь на запитання «Чим зайняти дітей на пляжі». Якщо ви граєте в інші, не менш захопливі, ігри — поділіться з нами у коментарях.

Не забувайте про правила поводження на воді, використовуйте крем від сонця, вдягайте панамку та пийте достатню кількість води.


Статті, які можуть бути корисними:

Аптечка для дитини у подорож
Безпека під час літнього відпочинку: 10 кроків, щоб не загубити дитину
Дитину вжалила медуза. Перша допомога





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук