Новорічне свято: у якому віці можна йти з дитиною на «ялинку»


Опубліковано 20 Грудень 2019 о 14:08

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Новорічне свято: у якому віці можна йти з дитиною на «ялинку»


Новорічне свято: у якому віці можна йти з дитиною на «ялинку»

Найулюбленіше свято дітвори все ближче. Вже починаються святкові «ялинки» в садочках, встановлені новорічні красуні на площах міста та проводяться всілякі різдвяні заходи. Деякі батьки вже готують новорічні костюми для малечі, але є й ті, хто ще не вирішив, чи варто вести малюка на «ялинку». З одного боку, перший похід на ялинку — це зворушливий момент, а з іншого — невідомо якої реакції малюка слід очікувати.

Для того, щоб отримати лише позитивні емоції від свята, пропонуємо ознайомитися з кількома нюансами відвідування новорічних заходів з малюками.


Вік дитини


Педіатри і дитячі психологи рекомендують починати водити дітей на масові новорічні свята не раніше, ніж дитині виповниться три роки, а краще пізніше. Психологи пояснюють це тим, що ближче до трьох років відбувається самоідентифікація, і дитина починає усвідомлювати себе в суспільстві. Педіатри ж пояснюють свою точку зору тим, що до трьох років імунітет дітей стає більш міцним, отже, дитина менш сприйнятлива до вірусних інфекцій.


Характер та індивідуальні особливості малюка


Якщо дитина комунікабельна, якщо вона часто бачить в своєму будинку гостей, часто грає з дітьми, з легкістю встановлює контакт з незнайомими людьми, то вона не злякається скупчення народу і разом з вами з задоволенням візьме активну участь у святі.

Якщо у дитини обмежене коло спілкування, і сама вона краще проводить час з власними іграшками, а не з ровесниками, навряд чи їй сподобається велика кількість незнайомих людей. Втім, такого малюка можна взяти на театральну виставу, яка триває не більше ніж година, а хороводи навколо ялинки можна і пропустити.


Ризик підхопити вірус


Грудень — час, коли віруси «йдуть в народ». Велике скупчення людей сприяє їх поширенню. Крім того, деякі батьки, вже давно купили квиток і підготувавши костюм, грішать тим, що приводять на ялинки хворих дітей. Так що ризик заразитися, безумовно, є. Якщо у вас ослаблена дитина, яка часто хворіє, можливо, не варто зайвий раз ризикувати.


Перегрів чи переохолодження


Photo: Freepik


Погодьтеся, в звичайному житті діти не ходять в костюмах, тому дуже складно оцінити, як вони будуть себе в ньому почувати. Крім того, невідомо, чи комфортна температура буде там, де проводиться свято. Про всяк випадок беріть з собою футболку і водолазку малюка, так ви вже на місці зможете зорієнтуватися, що краще одягнути під костюм.


«Діти в місті» обрали найцікавіші місця на будь-який смак, які обов’язково потрібно відвідати з малюком — «Як провести зимові канікули з дитиною у Рівному»


Перезбудження


Чим менша дитина, тим більше скупчення людей в костюмах, турбує її. Деякі діти взагалі бояться Діда Мороза, особливо якщо вперше його бачать. Будьте готові до того, що замість радісного захоплення можете побачити переляк. Слідкуйте за реакцією малюка, якщо він не хоче продовжувати веселощі, що не вмовляйте його. Краще вчасно покинути захід, ніж кілька днів прокидатися ночами від дитячих сліз. Бувають і настільки вразливі дітки.


Тривалість свята


Купуючи квитки, обов’язково уточніть, скільки буде тривати захід. Правило просте: чим менша дитина, тим коротше має бути свято. Якщо новорічна вистава йде після ялинки, а дитина маленька, не варто її мучити і змушувати сидіти до кінця. Може бути достатньо вражень для одного дня.


Порушення режиму


Photo: Freepik


Маленькі діти гостро реагують на порушення режиму дня. Вони звикли їсти й спати в один і той же час, тому, купуючи квиток, обов’язково зверніть увагу на час заходу. Як правило, ялинки мають варіативність за часом, вибирайте те свято, яке найкраще вписується в режим дня вашого малюка.


Подарунки


У вартість деяких новорічних вистав входить подарунок з цукерками. Якщо ви з якоїсь причини не даєте дитині цукерки, вибирайте заходи без подарунків, щоб дитина не відчувала себе ображеною на тлі інших малюків, які радісно поїдають солодощі.



Якщо у вашій родині люблять новорічні свята, то дитячі ялинки — це те, про що ви потім будете не раз згадувати, із задоволенням переглядаючи кумедні фотографії.


А щоб у дітей від подібних заходів залишилися тільки радісні спогади — добірка новорічних та різдвяних заходів у Рівному до ваших послуг. Обирайте найкрутіші заходи та насолоджуйтеся відпочинком всією родиною.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук