Як створити безпечний дім для дитини: топ 10 гаджетів


Опубліковано 24 Квітень 2020 о 11:00

Блог Діти в місті Рівне >  Як створити безпечний дім для дитини: топ 10 гаджетів


Як створити безпечний дім для дитини: топ 10 гаджетів

Photo: «Діти в місті»


Коли вдома з'являється дитина, життя дорослих раз і назавжди змінюється. Вдруге воно змінюється, коли малюк починає повзати і ходити. Якщо грудна дитина повністю залежить від мами, то однорічний пупс вже багато чого може робити самостійно.

Часом складно вгледіти за дітьми, особливо, коли сім'я велика. Тому у всіх будинках, де живуть діти, потрібно дотримуватися техніки безпеки. Щоб уникнути ударів, опіків і падінь, подумайте про це заздалегідь. «Діти в місті» підготували добірку найнеобхідніших аксесуарів для безпеки ваших дітей.


Захист від ударів


Коли малюк починає повзати і ходити, потрібно убезпечити всі кімнати у квартирі.



Photo: «Наша радість»


По-перше, подбайте, щоб на всіх слизьких поверхнях на кухні, у ванній та інших кімнатах були спеціальні килимки, які не дають дитині підсковзнутися.

По-друге, потрібно убезпечити всі гострі кути в квартирі. Саме кути стають однією з найбільш частих причин травм у квартирі. Шрами з дитинства теж у багатьох з'явилися саме через кути. На них можна поставити спеціальні захисні пристосування.

По-третє, потрібно міцно закріпити всілякі полиці, вази, телевізор та інші предмети меблів, які можуть впасти, якщо їх зачепити або потягнути. Для цього можна використовувати кронштейни для кріплення до стіни.


Всі необхідні товари для дітей, в тому числі товари для безпеки: замки, заглушки, блокатори для меблів, дверей і розеток, представлені в магазині "Наша радість". Ви зможете придбати повний комплект для всього будинку, щоб ваші діти були в безпеці.



Photo: Milagrosa


Крім цього, коли малюк починає активно досліджувати світ і постійно падає, вам може знадобитися шолом від ударів. Це красивий, м'який поролоновий захист для голови вашої дитини. Протиударний шолом захистить голову малюка від наслідків неприємних падінь. Відзначимо, що такі шоломи можна носити не тільки вдома, а й на вулиці, адже поролонова основа обшита красивою бавовняною тканиною. Такі шоломи, а також товари для безпеки дітей представлені у великому асортименті в магазині "Milagrosa".


Безпека в усьому будинку


Намагайтеся не ставити меблі перед вікнами, щоб малюк не мав до них доступ. Ніколи не залишайте балкон відкритим, якщо в кімнаті дитина. Важливо також дотримуватися техніки безпеки з сітками, які захищають від комах, адже вони тільки створюють ілюзію опори, тому через них діти часто випадають з вікна.

Щоб малюк не міг самостійно відкрити вікно, обов'язково придбайте спеціальні замки і блокіратори на вікна, адже конструкція сучасних євро вікон дуже проста - відкрити може навіть дитина. Дитячі блокатори дозволяють відкрити вікно на безпечну відстань, але не дозволять дитині випасти з нього.


Photo: «Наша радість»


По можливості використовуйте далекі конфорки плити, щоб дитина не мала можливості до них дотягнутися. Крім цього, з раннього дитинства можна привчати малят до того, що до плити підходити небезпечно. У продажу також є захисні насадки на ручки плити, які повністю блокують доступ дитини до ручок управління.

Пам'ятайте, що діти завжди шукають дрібні предмети і тягнуть їх до рота. Тому, коли дитина починає пересуватися по квартирі, потрібно прибрати всі дрібні предмети з доступних поверхонь.

Також потрібно тримати в порядку всілякі шнури, дроти та інші пристосування, в яких дитина може заплутатися. Соску-пустушку на шнурку радять не залишати на шиї дитини без нагляду.

Обов'язково використовуйте заглушки для електричних розеток. Вони можуть бути небезпечними не тільки для самих маленьких.


Комфорт і зручність



Photo: «Наша радість»


Відзначимо, що важливо дбати про колінки малюка і захищати їх, коли він тільки починає повзати і ходити. На перших порах вам допоможуть дитячі наколінники і гетри. Наколінники для малюків знижують навантаження під час пересування дитини поповзом, захищають від подразнення, почервоніння, натертостей і подряпин.


Наколінники бувають декількох видів:

  • трикотажні;
  • з м'якою вставкою;
  • сітчасті;
  • антиковзні.


У міру дорослішання дитини вам можуть знадобитися дитячі віжки або повідці («Не втікайки»). Цей аксесуар просто незамінний, коли малюк активно вчиться ходити. Віжки не обмежують свободу дитини, при цьому гарантуючи їй безпеку. І що не менш важливо, захищають поперек батьків від тривалих прогулянок в зігнутому положенні. У магазині «Наша радість» ви знайдете різні види ходунків, віжок і повідків. При виборі враховуйте вік дитини.



Photo: «Наша радість»


Варто відзначити, що «небезпечний вік», протягом якого малюк може заподіяти собі шкоду, дуже швидко проходить. Не встигнете озирнутися, а дитина вже пішла в школу і стала повністю самостійною. Подбайте про техніку безпеки, щоб ваші діти були цілими і неушкодженими.


Читайте також: Безпека дитини: 16 питань і відповідей на них, які можуть врятувати життя






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук