Батькам на замітку: топ активних ігор на свіжому повітрі


Опубліковано 08 Червень 2020 о 11:00

Блог Діти в місті Рівне >  Батькам на замітку: топ активних ігор на свіжому повітрі


Батькам на замітку: топ активних ігор на свіжому повітрі

Photo: Freepik


Літо нарешті вступило в свої права, і українці можуть насолодитися теплою сухою погодою. Тепер літні вечори у більшості батьків зайняті прогулянками на вулиці. І тут виникає нове питання - чим зайняти дітей на прогулянці. Добре, якщо у вас у дворі або в пішої доступності є дитячі майданчики. А якщо таких немає?

«Діти в місті» зібрали топ ігор для вулиці, які допоможуть вам урізноманітнити дозвілля дітей. Особливо добре ці ігри підійдуть для компаній дітей, які живуть в одному дворі. Вони здатні не тільки розвеселити малюків, а й допоможуть їм здружитися.


Море хвилюється


Починати найкраще з тих ігор, які ви самі любите з дитинства. Тоді у вас буде достатньо ентузіазму, щоб пояснити правила гри дітям і навчити їх грати в них. Гра «Море хвилюється» якраз одна з таких.

Вам знадобиться один ведучий і будь-яка кількість гравців. Ведучий повертається спиною до дітей і промовляє: «Море хвилюється раз, море хвилюється два, море хвилюється три, морська фігура на місці замри!». Завдання інших дітей застигнути в задуманих позах, коли ведучий повертається до них обличчям. Ведучий вибирає фігуру, яка сподобалася йому найбільше, а гравець повинен в русі показати свою задумку. Той, чию фігуру не зможуть відгадати, стає новим ведучим.


Полювання за скарбами


Ця гра потребує невеликої підготовки, але зате буде неймовірно цікавою. Вам потрібно заздалегідь роздрукувати список скарбів, які дітям потрібно буде знайти. Це можуть бути конкретні предмети і рослини (наприклад, шишка, камінь, кульбаба), а також абстрактні речі (щось трикутне, кругле, свіже). Списки вручаються окремим дітям або сформованим командам. Завдання просте - знайти якомога більше скарбів зі списку.


Спортивні ігри



Photo: Freepik


Футбол, бадмінтон, волейбол та інші спортивні ігри завжди були незмінним атрибутом літньої активності. Не забувайте приділяти увагу цим іграм, адже вони здатні не тільки розважити дітей, а й зміцнити їх фізичну форму. Прищеплюйте дітям любов до спорту через ігри: катайтеся на велосипедах, плавайте в річці, тренуйтеся кататися на роликах. Будь-яка активна гра буде корисна для ваших дітей.


Читайте також: Безпека на дорозі: прості правила дорожнього руху для дітей


Смуга перешкод


Ця гра прекрасна тим, що дітям доведеться довгий час готуватися до неї, перш ніж приступити до самої гри. А це, як відомо, тільки підсилює інтерес. Доручіть дітям створити смугу перешкод з підручних предметів. На допомогу їм можна дістати старі покришки, мотузки або відра. Коли все готово, потрібно буде вибрати секунданта, який буде фіксувати переможців. Можна поділитися на команди і долати смугу перешкод групами.


Хрестики-нулики


Діти, які вміють грати в хрестики-нулики на папері, точно не відмовляться зіграти в цю захоплюючу гру на асфальті. Купіть дитині крейду і виділіть місце для гри. Крім цього, можна використовувати для гри різні підручні предмети.


Боулінг


Щоб пограти в боулінг, не обов'язково їхати в розважальний центр. Вам знадобиться 10 міцних пластикових пляшок і тенісний м'яч. Пляшки можна пофарбувати в різні кольори. Перед грою їх потрібно наповнити водою. Звичайно, для гри потрібно буде знайти відповідну поверхню, щоб пляшки добре стояли.



Video: Святуха


Холодне серце


У літню спеку така розвага прийдеться до смаку будь-яким дітям. Для цієї гри потрібно заморозити у великій ємності воду з іграшками. Робити це потрібно шарами, щоб іграшки були на різних рівнях. Коли крижана брила готова, дайте дітям молоток і викрутку, щоб вони могли отримати всі крижані багатства з брили. Якщо дитина маленька, можна підшукати більш безпечні інструменти.


Світлофор


Ще одна гра, знайома нам з дитинства. Всі діти повинні встати за лінію, а ведучий спиною до них. Ведучий називає будь-який колір. Якщо у гравців на одязі такий колір присутній, він спокійно переходить на іншу сторону. Якщо немає, він повинен пробігти через ведучого, який повинен його зловити. «Осаленний» гравець стає ведучим.



Video: Дітиінфо - все для дітей


Пам'ятайте, що саме таке дозвілля найбільше запам'ятовується нашим дітям. Активні ігри на свіжому повітрі - це те, що потрібно для прекрасного літа.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Все, що потрібно знати про літні ягоди, їх користь і приховані небезпеки






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук