Топ-7 незвичайних способів зайняти дитину на канікулах


Опубліковано 14 Липень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Топ-7 незвичайних способів зайняти дитину на канікулах


Топ-7 незвичайних способів зайняти дитину на канікулах

Photo: Freepik


Вже пройшла половина літа, а значить - і половина канікул в школі. Якщо додати до цього вимушений карантин, діти вже майже чотири місяці перебувають вдома. Звичайно, за такий період у найвинахідливіших батьків може вичерпатися фантазія. «Діти в місті» готові прийти на допомогу - ми зібрали ще 7 творчих і незвичайних ідей для занять з дитиною.


Створи казку


Якщо ви отримали список літератури, яку потрібно прочитати за літо, ви можете дати малюку завдання не тільки прочитати твори, а й зліпити їх. Такий підхід не тільки цікавий, він також дозволяє краще засвоїти прочитане. До того ж, розвиває дитячу моторику і фантазію, адже багатьох героїв можна зліпити так, як представила дитина. Для занять підійде пластилін, модулін, тісто для ліплення.


Знімаємо фільм


Якщо малюку сподобалося ліпити персонажів казки або віршів, запропонуйте йому продовжити гру, знявши прочитане на камеру. Підійде і звичайний телефон, на який можна завантажити різні програми для монтажу. Таке заняття дозволить ще краще запам'ятати прочитане, а також може розкрити нові таланти у дитини.


Іграшки своїми руками


У дитячому садку і початковій школі діти багато часу приділяють творчості, але з кожним роком цього в житті малюка стає все менше. Літо - чудовий час, щоб оживити в пам'яті казкових і вигаданих персонажів, створивши їх в реальному житті. Запропонуйте дитині створити шедеври для прикраси саду, балкона і будь-якого іншого місця. Нехай він бере підручні матеріали і пробує створити свою незвичайну іграшку. Це може бути зайчик з носка, рибка з пластмасових кришок різного розміру або свинка з пляшки.


Читайте також: Ідеї для творчості: чим зайнятися і де купити


Маленький дизайнер



Photo: Freepik


Дуже важливі навички сьогодні - бачити красу в оточуючих нас щодня речах, бути креативним, підходити творчо до вирішення завдань. Цей навик потрібно тренувати, щоб дитина росла конкурентоспроможною. На допомогу вам прийде цікава гра.

Дайте дитині простий предмет (палицю, пляшку, коробку), яку вона, підключивши фантазію, має перетворити в іграшку. Або запропонуйте дитині створити незвичайний наряд для улюбленої іграшки. Костюми можна створювати з будь-яких підручних матеріалів.


Малюнки, які оживають


Практично всі діти малюють, але це заняття теж можна зробити більш захоплюючим. Запропонуйте дитині створити власні комікси або малюнок, який оживає на краєчку блокнота, коли його швидко прокрутити.

Крім цього, можна оголосити сімейний літній челлендж, завдання якого буде спробувати за літо якнайбільше різних технік малювання та матеріалів.


Літо в одній аплікації


Якщо ви часто буваєте на природі, гуляєте в парках і скверах, можна запропонувати дитині не тільки вивчати рослини, але і збирати їх, поміщати в спеціальну книгу-зошит, приклеювати, підписувати і створювати шедеври з природних інструментів.

Зберіть літній гербарій з листя і квітів різних кольорів і форм. Отриману картину завжди можна заламінувати і подарувати близьким. До речі, з використанням живих квітів можна робити закладки для книг, листівки та підставки під кухоль.


Вуличні розваги



Photo: Freepik


Звичайно, літо - це пора активного проведення часу на свіжому повітрі. Але і його можна провести з користю. Запропонуйте дитині створити власний квест або гру, в яку вона зможе зіграти разом з однолітками. Малюкові не обійтися без допомоги батьків, але повірте, воно того варто. Така гра не тільки займе дитину на кілька днів, але також натренує навички планування, творчого підходу і зблизить дитину з друзями.

На допомогу прийдуть загадки, завдання на логіку, конкурси, які ви бачили на дитячих святах. Підключайте фантазію, і це стане незабутньою подією для дитини.


І, звичайно, не забувайте проводити якомога більше часу на свіжому повітрі. До речі, будь-які творчі заняття можна перенести на вулицю. Особливо, якщо спаде спека.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Активне літо: як навчити дитину кататися на роликах і велосипеді






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук