Добірка фільмів, мультиків і вистав, створених за книгами зі шкільної програми


Опубліковано 17 Липень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Добірка фільмів, мультиків і вистав, створених за книгами зі шкільної програми


Добірка фільмів, мультиків і вистав, створених за книгами зі шкільної програми

Photo: Freepik


Далеко не всіх дітей надихають книги для літнього читання. Але виконувати домашнє завдання потрібно, тим більше, в умовах карантинного навчання, коли до кінця невідомо, як почнеться новий навчальний рік. Щоб полегшити завдання дітям і батькам, частину книг можна подивитися у вигляді мультфільмів або фільмів.

«Діти в місті» зібрали найкращі екранізації книг зі шкільної програми. Вони будуть цікаві й тим дітям, які люблять читати, адже вони зможуть порівняти прочитаний твір з його кіно-копією .


Антуан Сент-Екзюпері, «Маленький принц»


Це казка, яку любить не одне покоління дітей і дорослих. У ній закладено безліч смислів та істин, які з віком відкриваються все більше. Незважаючи на культовість цієї казки, гідних екранізацій у неї не так вже й багато. Одна з них - мультфільм 2015 року, який трохи адаптований під сучасний світ.



Video: Кінопалац 


Іван Франко, «Фарбований лис»


Цю українську казку оживили на екранах в далекому 1953 році, а недавно дублювали українською мовою.



Video: Leshijy


Брати Грімм, «Бременські музиканти»


Мультфільми по цій казці дивилися багато батьків, але і сьогодні вони все ще цікаві дітям завдяки прекрасним образам, втіленим на екрані.



Video: Союзмультфільм 


Олександр Пушкін, «Руслан і Людмила»


За мотивами цієї поеми знятий прекрасний український мультик, який дивилися не тільки в Україні, а й за її межами. До речі, озвучувала головних персонажів улюблена дітьми група «Время и стекло». Звичайно, мультфільм знятий на сучасний лад, але, часом, тільки так можна пробудити в дітях інтерес до літератури.



Video: UFD Independent Films 


Іван Франко, «Захар Беркут»


Завдяки активній підтримці українського кіновиробництва, все більше культових українських творів отримують друге життя. «Захар Беркут» вийшов на екрани в 2019 році. У ньому знялися голлівудські зірки, а сам фільм за масштабами нічим не поступається хорошому європейському кіно.



Video: planetakino 


Читайте також: Топ-7 фільмів про тварин, заснованих на реальних подіях


Олександр Гаврош, «Неймовірні пригоди Івана Сили»


За мотивами цієї книги, яку проходять в 7 класі, в 2013 році зняли фільм «Іван Сила». Це книга про відомого українця, який виступав в цирку і об'їздив півсвіту, вражаючи всіх своєю неймовірною силою.



Video: Native Film 


Льюїс Керрол, «Аліса в Країні Чудес»


Ця казка була екранізована десятки разів, але найсвіжіший варіант - це фільм з Джонні Деппом, який, до речі, має продовження.



Video: B&H Film Distribution Company 


Роальд Дал, «Чарлі і шоколадна фабрика»


Ще одна прекрасна екранізація з Джонні Деппом у головній ролі. Цей фільм припаде до смаку всім дітям, адже він дозволить зануритися в світ фантазій.



Video: Movieclips Classic Trailers 


 Вам може сподобатися наша стаття: Топ-10 нових мультфільмів, які ви могли пропустити


Рей Бредбері, «451° за Фаренгейтом»


Цей науково-фантастичний роман-антиутопію вивчають у 9-му класі. У 2018 році з'явилася свіжа екранізація цього роману.



Video: Сінематико 


Лев Толстой, Анна Кареніна


Роман про трагічну любов екранізували близько 30 разів: як на батьківщині автора, так і на Заході. Одна з найпопулярніших екранізацій - британська з Кірою Найтлі в головній ролі.



Video: Movieclips Trailers 


Іван Карпенко-Карий, «Сто тисяч»


Цю трагікомедію, на жаль, не можна побачити в кіно. Зате є записи спектаклів, доступних до перегляду. В одній з постановок головну роль грає відомий український артист Богдан Бенюк.



Video: Театр імені Івана Франка


Іван Котляревський, «Енеїда» і Пантелеймон Куліш, «Чорна рада»


На жаль, сучасних екранізацій творів української літератури не так вже й багато. А те, що знято в 40-50-х роках, не завжди цікаво дивитися сучасним дітям. Якщо вашій дитині такий формат не підходить, на допомогу прийдуть різні проекти на Youtube, в яких простими словами розповідають про твори зі шкільної програми.



Video: Легка українська 



Video: Ольга Кулікова 


Звичайно, екранізації здатні заощадити трохи часу, але все ж варто приділяти достатньо часу читанню, адже книги це не тільки джерело знань, але й джерело натхнення і творчості.


Читайте також: Корисне читання: добірка книг для маленьких розумників






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук