Топ-8 ігор, які можна роздрукувати дитині на принтері


Опубліковано 20 Серпень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Топ-8 ігор, які можна роздрукувати дитині на принтері


Топ-8 ігор, які можна роздрукувати дитині на принтері

Photo: Freepik


Сучасним дітям швидко набридають ігри. Не встигають батьки купити одну хитромудру гру, на зміну їй приходить інший, не менш крутий і цікавий набір. Як правило, з десятка куплених ігор дитина серйозно захоплюється однією-двома, а решта лежить без діла. Але що ж робити, якщо хочеться порадувати малюка новими забавами, а витрачати гроші на гру-одноденку не хочеться? «Діти в місті» зібрали для цих цілей прекрасну добірку ігор, які можна роздрукувати на принтері.


Малювання по точках


Це захоплююча гра, яка часто зустрічається в збірниках завдань для дітей різного віку. Більшість дітей обожнюють цей процес, адже в кінці гри з точок виходить крутий рисунок. У мережі ви знайдете безліч цікавих ребусів для дітей різного віку. Плюс цієї гри в тому, що рівнів складності в ній досить багато - можна знайти малюнок навіть для дорослих. Розмальовувати його можна як олівцями, так і фломастерами. До речі, якщо дитина тільки готується піти в школу, для неї це буде корисне заняття.


Знайди 10 відмінностей


Напевно, багато дорослих пам'ятають ці хитромудрі картинки для дітей, які друкували на останній сторінці газети. Ця гра на увагу неймовірно захоплююча. У неї, як і у «точок», є маса рівнів складності, тому підібрати картинки можна для будь-якої дитини. Така гра тренує не тільки увагу, але і посидючість, пам'ять.


Пазли



Photo: Freepik


Якщо ваші діти люблять пазли, можна роздрукувати їм кілька цікавих варіантів на принтері. Як правило, діти люблять збирати не надто складні пазли, але не люблять збирати їх по кілька разів. Тому варіант пазлів з паперу може істотно скоротити витрати і зайняти дитину на вечір. Плюс ще й в тому, що картинку для пазла можна вибрати за інтересами дитини.


Орігамі


Це неймовірно захоплююче заняття. Ті діти, які освоїли орігамі, вже не можуть зупинитися, постійно вдосконалюючи техніку. Вважається, що орігамі дуже корисні для гармонійного розвитку мозку дитини. Крім цього, заняття з папером розвивають пам'ять і мислення. До речі, створені дитиною фігурки завжди можна використовувати для створення прикраси або іграшок.


Читайте також: Орігамі для дітей: 10 простих схем для малюків


Аплікації


У дитячому садку дітям завжди роздають готові фрагменти для аплікації. Над ними зазвичай працюють вихователі. Але в мережі можна знайти величезну кількість аплікацій для дітей, які займуть ваше чадо на весь вечір. Роздрукуйте всього пару листочків і доручіть дитині вирізати і клеїти. Відмінне проведення часу для дошкільника!


Розфарбовка



Photo: Freepik


Незважаючи на доступність різних книжок з розмальовками в магазинах, діти дуже люблять самостійно вибирати малюнки для своєї гри в інтернеті. Покажіть малюкові різноманітність картинок з його улюбленими персонажами з мультфільмів та казок. Відірвати його від забави буде неможливо.


Лабіринти та інші ребуси


Більшість ігор для принтера перекочували в інтернет з дитячих журналів. Не обов'язково обмежувати ігри творчими заняттями. Сміливо вибирайте ребуси, які сподобалися дитині, і чергуйте їх з більш рухливими іграми. Лабіринти, в яких потрібно знайти вихід, ребуси та інші завдання будуть працювати на розвиток аналітичних здібностей у вашого малюка.


Маски, прапорці, прикраси


Ще одне цікаве заняття, яким можна надовго захопити дитину, це підготовка до свята. Привід можна знайти будь-який - від першого вересня і Хелловіну, до осіннього листопаду і дня сім'ї. Щоб створити весь необхідний реквізит для свята, потрібно буде роздрукувати маски, прапорці та інші прикраси, які ви зможете знайти в інтернеті. Це можуть бути і звичайні круги, зірочки, листочки, сердечка, які малюк виріже, а потім приклеїть на безліч довгих ниточок. Таким чином можна буде створити домашню фотозону або прикраси для вікон.


Для розвитку дітей дуже важлива різноманітність і часта зміна діяльності. За допомогою подібних ігор це можна робити, не обтяжуючи сімейний бюджет покупками дорогих розвиваючих ігор і наборів, які набридають дитині на другий-третій день гри.


Вам також може сподобатися наша стаття: Топ-9 способів навчити дитину створювати паперові літачки






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук