Як проходить навчання в умовах карантину в різних країнах


Опубліковано 14 Вересень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Як проходить навчання в умовах карантину в різних країнах


Як проходить навчання в умовах карантину в різних країнах

Photo: Freepik


Через зростання захворюваності в Україні щодня закривають школи і окремі класи, в результаті чого сотні дітей знову переходять на дистанційне навчання.


Вам може бути корисна добірка: Готові рішення для дистанційної освіти


Поки що дистанційка загрожує тільки тим школам, в яких були виявлені випадки захворювання коронавірусом. Але в разі введення загальнонаціонального карантину, школярів по всій країні знову можуть відправити додому. «Діти в місті» дізнавалися, як в умовах епідемії працюють школи в різних країнах світу.


США


В Америці правила відвідування шкіл залежать від штатів, адже кожен штат самостійно приймає рішення про те, відкривати школи чи залишати дітей вдома. Наприклад, у Флориді відклали початок навчального року через судовий позов. Педагоги звинуватили владу в тому, що в школах не забезпечили безпечні умови для дітей і персоналу.


Франція


У Франції школи відкрилися, але вчителі та школярі повинні ходити в масках. З собою діти повинні носити дві маски, які зберігаються в герметичному пакеті. Після уроків в класах проводиться провітрювання, а сходи і переходи в школах працюють лише в одному напрямку. Всі заняття, які можна проводити на відкритому повітрі, проводять на вулиці. Фізкультуру не скасували, але виключили з занять контактні види спорту. Їдальні у Франції працюють, але хліб і прилади дітям видають в індивідуальних пакетах.


Канада



Photo: Freepik


Шкільне навчання в Канаді має рекомендації, схожі на українські. Школи повинні мінімізувати скупчення людей, дотримуватися маскового режиму. Більш детально правила прописують в кожній окремій провінції, грунтуючись на ситуації із захворюваністю. Канадським старшокласникам дозволяють навчатися вдома за бажанням.


Данія


У школах Данії дотримуються всіх стандартних заходів безпеки. Плюс до цього діти тепер їдять в своїх кабінетах. Їжу їм видають в ланчбоксах. Крім цього, дітей ділять на дві групи. Одна працює з учителем, а друга дивиться трансляцію уроку з сусіднього кабінету. Через годину групи міняються місцями.


Читайте також: Прості рецепти смачних перекусів в школу


Бразилія


У Південній Америці кількість хворих стрімко зростає, тому половину шкіл у вересні так і не відкрили. Згідно з опитуванням, майже 76% бразильських батьків не хочуть відправляти дітей до школи. На даний момент в кількох бразильських штатах навчання відклали до 2021 року.


Німеччина


У Німеччині дотримуються маскового режиму, активно використовують санітайзери. Для безпеки дітей були скасовані заняття хору та духового оркестру. У деяких школах не видають прилади для їжі, їх діти повинні приносити з дому. Крім цього, кожен клас обідає в певний час. Як і в Україні, на карантин в Німеччині садять окремі класи, де захворів хтось із учнів.


Велика Британія



Photo: Freepik


У Британії школи відкрилися. Більш того, там ввели обов'язкове відвідування навчальних закладів, а батьків, які залишають дітей вдома без поважних причин, планують штрафувати.


Іспанія


А ось в Іспанії, яка навесні пережила серйозний спалах захворюваності, батьки чекають карантин. Люди впевнені, що дітям вдасться походити в школу не більше місяця, після чого їх знову закриють. Зараз же школярі повинні ходити в масках, кожен клас вчиться і їсть за індивідуальним розкладом. Крім цього, була скорочена тривалість уроків.


Індія


В Індії школи відкривають по черзі, при цьому радять навчальним закладам чергувати дні відвідування школи, а також використовувати онлайн-інструменти. Правда, на даний момент тільки у 8% населення є доступ до інтернету, що істотно ускладнює дистанційне навчання.


Ізраїль


В Ізраїлі запрацювали майже всі школи. Закритими залишилися тільки навчальні заклади з умовної «червоної» зони. Старші школярі відвідують школу лише половину тижня, а половину часу навчаються з дому. Батьки повинні щодня писати заяву про те, що дитина здорова. У школах діти дотримуються стандартних заходів безпеки, включаючи масковий режим і соціальну дистанцію. Крім цього, в Ізраїлі запустили курси для вчителів, бо педагогів після поділу груп в школах на всіх не вистачає.


Італія


В Італії ретельно готувалися до нового навчального року та навіть вирішили оновити шкільні меблі. Влада замовили майже 4 мільйони одномісних парт замість старих парт з лавками, де діти сиділи по кілька людей. Правда, держзамовлення викликало сильний скандал, адже вітчизняні виробники заявили про неможливість виготовити таку кількість парт за короткий проміжок часу.


Китай


Школи в Китаї будуть працювати за змінним графіком, щоб уникнути скупчення людей. Масковий режим в Китаї обов'язковий навіть для маленьких дітей. Діти сидять у масках на уроках. Знімати маску можна тільки, щоб попити або поїсти. Не потрібні маски і під час занять спортом на відкритому повітрі.


Як бачимо, в більшості країн світу діють обмеження, схожі на українські. Як ситуація розвиватиметься далі, залежить від епідеміологічної ситуації.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Як підібрати ліки і косметику для дітей, не виходячи з дому: топ практичних порад






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук