Як допомогти дитині заговорити англійською: корисні ігри


Опубліковано 15 Вересень 2020 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Як допомогти дитині заговорити англійською: корисні ігри


Як допомогти дитині заговорити англійською: корисні ігри

Photo: Freepik


Багато дорослих знають і розуміють англійську, але не вміють і бояться говорити. Так само відбувається і з дітьми. У школі вони вивчають англійську мову, але коли доходить до практики, починаються проблеми. Саме тому сьогодні все більше батьків віддають дітей на групові та індивідуальні заняття в приватні школи. «Діти в місті» зібрали топ ігор, які допоможуть розговорити вашу дитину.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Мовні курси online: яку школу вибрати і де вчитися


Працюємо в групах


Якщо ви хочете домогтися максимальних результатів, краще віддавати дитину на групові заняття, де вона зможе розмовляти не тільки з учителем, а й з іншими дітьми. Групові заняття можуть стати додатковим уроком до індивідуальних, на яких малюк більш глибоко вивчає мову. Спілкування в групах - це відмінний спосіб для розвитку комунікативних навичок англійською.


Читайте також: Англійська Хелен Дорон для дітей від 3 місяців до 19 років


Говоримо про себе


У більшості шкіл на уроках англійської доводилося заучувати нудні стандартні тексти про інші країни або озвучувати дивні, відірвані від життя діалоги. Щоб дитина дійсно хотіла заговорити англійською, потрібно давати їй можливість говорити про те, що їй цікаво. Кращий варіант - говорити про себе. Задавайте дитині прості питання про неї, її зовнішність, захоплення, улюблені мультфільми та ігри. Завдання дитини - підбирати слова, щоб відповісти на ці питання.


Картки Memory



Photo: Freepik


Запам'ятовувати слова простіше, коли ти їх не тільки промовляєш, але і візуалізуєш. Для цього ідеально підійде гра з картками. Можна використовувати готові картки, а можна доручити створити гру дітям, адже коли вони будуть малювати карти і писати слова, вони запам'ятають їх набагато швидше. Педагоги відзначають, що ефективне вивчення мови повинно включати всі канали сприйняття: слухаємо, дивимося, пишемо.


Фільми та книги


Щоб дитина звикала до англомовного середовища, добре, щоб воно оточувало її не тільки на уроках, а й удома. Практикуйте читати англомовні книги за віком малюка, можна включати аудіокниги англійською. Також корисно буде дивитися мультфільми англійською мовою. Для більш старших дітей можна використовувати мультфільми з субтитрами, щоб їм легше було запам'ятовувати англійські слова.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Вчимо англійську з дітьми: топ-10 дитячих книг англійською мовою


Без письма нікуди


Запам'ятовувати слова на слух - добре, але набагато краще, якщо дитина закріплює знання письмово. Щоб процес не був нудним, потрібно робити це в ігровій формі. Наприклад, можна написати лист Санта-Клаусу, листівку-привітання для батьків, лист подяки. Можна створити дошку бажань англійською мовою. У хід можуть йти будь-які цікаві завдання, в яких дитині потрібно писати.


Активні ігри



Photo: Freepik


Всі педагоги сходяться на думці, що найефективніше навчання для молодших школярів - це навчання в ігровій формі. Тому сучасним вчителям доводиться добряче постаратися, щоб скласти ідеальний навчальний план, що включає в себе теорію і практику. Запам'ятовувати англійську гарно допомагають рухливі ігри.


«Крокодил»

Ця гра корисна не тільки для вивчення англійської мови, і тут вона відмінно приживеться. Завдання дітей - відгадувати англійське слово, яке показує один з учасників. Більш старшим дітям можна доручати показувати цілі фрази, завчені раніше.


«Пошук скарбів»

Дітям потрібно зібрати, заховані в класі картки зі словами і скласти з них фразу або словосполучення.


«Знайди предмет»

Учитель вимовляє назву предмета англійською мовою, а дитина повинна знайти його в класі.


«Естафета»

Діти діляться на дві команди, кожній з яких дається фраза. Завдання дітей - підбігати по одному до дошки і писати по одному слову з фрази. Чия команда першою впорається, та й перемогла.


«Знайди пару»

Дітям роздають картки зі словами. Їх завдання знайти собі пару серед інших дітей. Пара - це зібране зі слів словосполучення або слова, які підходять за змістом. Наприклад, школяр і портфель, мама і дитина, стакан і сік.


Вчимо інших


Багато людей в дитинстві любили грати в школу, навчаючи математиці іграшки або близьких родичів. Цей метод можна використовувати і для розвитку англійської мови. Запропонуйте дитині провести урок англійської для бабусі, яка її не знає. Це серйозно захопить малюка, адже він відчує свою важливість і значимість.


Щоб дитина говорила англійською, недостатньо відвідувати уроки. Потрібно, щоб англійська оточувала малюка в повсякденному житті. Сучасним дітям в цьому плані простіше, адже вони можуть стежити за іноземними блогерами в соцмережах, цікавитися західними трендами, грати в онлайн-ігри з дітьми з інших країн, переводити улюблені пісні. Все це прекрасно позначиться на бажанні дитини вчити англійську і швидкості освоєння нею усного мовлення.


Читайте також: Добірка пісеньок і навчальних ігор для дітей англійською






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук