Документальні фільми, які варто подивитися з дітьми


Опубліковано 29 Січень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Документальні фільми, які варто подивитися з дітьми


Документальні фільми, які варто подивитися з дітьми

Photo: Freepik


Сучасне документальне кіно стрімко набирає обертів слідом за нон-фікшн літературою. Технології дозволяють зняти неймовірні фільми про природу і різні процеси, що відбуваються на планеті. А розвиток соціальних мереж і доступність інформації дозволяє максимально цікаво розкрити тему, що цікавить.

Уже сьогодні документалістика претендує на почесне місце нової модної тенденції, тому час познайомити з нею дітей. «Діти в місті» зібрали добірку найцікавіших документальних фільмів на будь-який смак.


Про природу


Звичайно, флагманом документальних картин про тварин і природу є канал Discovery, який випускає величезну кількість матеріалів про все на світі. За допомогою таких фільмів можна вивчати природу, географію, поведінку тварин та інші цікаві теми.

Почати можна з таємниць Амазонських лісів. Документалісти не тільки покажуть вам всіх тварин, які проживають в хащах, але також розкажуть історію освоєння континенту європейцями.



Video: Документальні фільми українською


А хочете дізнатися, як вижити на вершині Гімалаїв? Тоді обов'язково подивіться захоплюючий фільм про природу цього краю і корінний народ, який до цих пір займається древніми ремеслами.



Video: Документальні фільми українською


А цей фільм дозволить докладніше дізнатися про горобців - маленьких пташок, які живуть поруч з людиною тисячі років. Їхня розсудливість і спритність здивує багатьох.



Video: UA dokumental


Ще одні улюбленці людей - кішки. Захоплюючий фільм про життя кішок в Стамбулі розповість багато про культуру цієї країни, і не залишить байдужими фанатів чотирилапих.



Video: vlogbrothers


Вам може сподобатися наша стаття: Топ-7 фільмів про тварин, заснованих на реальних подіях


Про мир і майбутнє


Документальний фільм «2040: Майбутнє чекає» дасть вам можливість поміркувати над тим, яким прекрасним може бути майбутнє наших дітей, якщо людство буде використовувати сучасні технології на благо навколишньому середовищу.



Video: Madman Films


Фільм «Малюки» показує життя чотирьох новонароджених дітей з різних куточків світу. На яскравих прикладах ви побачите, як ростуть діти в цивілізованих країнах, і як відбувається розвиток малюків у країнах з низькими життєвими умовами.



Video: Focus Features


Науково-пізнавальний фільм «Подорож за край Всесвіту» буде цікавий дітям, які захоплюються наукою. Фільм відправить глядачів в пригоду по просторах космосу, намагаючись знайти край Всесвіту.



Video: Vsesvit Navkolo


Фільм «Дім. Історія подорожі» був знятий Люком Бессоном. Це чесний фільм про те, як людина нещадно експлуатує природу. Його буде корисно подивитися підліткам, адже саме в їх руках зовсім скоро опиниться майбутнє нашої планети. До перегляду доступний цей фільм у двох частинах.



Video: Alpha Centauri Ukraine



Video: Alpha Centauri Ukraine


Трішки історії


Історичні документальні фільми заслуговують на окрему увагу, адже вони дозволять дитині розібратися в історії і полюбити її. У мережі є величезний вибір документальних фільмів про більшість історичних подій, воєн, створення і розпад цивілізацій, а також наукові відкриття.

Наприклад, фільм «Подорожі вікінгів. Крила дракона» розповість про те, коли і як почалася епоха вікінгів. Під час перегляду ви дізнаєтеся, як за два століття вікінгам вдалося захопити мало не півсвіту.



Video: Документальні фільми українською


А хто зі школярів відмовиться дізнатися про таємниці Римської імперії? При перегляді фільму стане зрозуміло, що стародавній світ дуже схожий з сучасними реаліями.



Video: UA dokumental


Документальні фільми - відмінна ідея для спільного проведення часу, адже вони не просто допомагають скрасити час, а мають освітній характер. Вибирайте теми, які будуть цікаві всім членам сім'ї, і сміливо влаштовуйте домашні перегляди.


Читайте також: Топ-10 фільмів для сімейного перегляду під теплим пледом з чашкою какао






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук