Чи варто міняти репетитора перед ЗНО: 5 причин змінити вчителя прямо зараз


Опубліковано 16 Березень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Дитяча література >  Чи варто міняти репетитора перед ЗНО: 5 причин змінити вчителя прямо зараз


Чи варто міняти репетитора перед ЗНО: 5 причин змінити вчителя прямо зараз

Photo: Freepik


Трохи менше, ніж через місяць (10 квітня) школярі в Україні складатимуть пробне зовнішнє незалежне оцінювання. Основна сесія ЗНО стартує 21 травня. Це означає, що у старшокласників залишилися фінальні місяці для підготовки до іспитів. Два місяці - це достатній термін, щоб підвищити рівень підготовки, повторити пройдений матеріал і закрити прогалини в знаннях. «Діти в місті» дізнавалися, в яких випадках варто змінити репетитора прямо перед іспитом.


Що дає репетитор


Підготуватися до іспитів можна і без репетитора, але індивідуальні заняття з педагогом мають низку переваг.

По-перше, це економія часу. При самостійній підготовці багато часу витрачається на пошук необхідних матеріалів та інформації. У випадку з репетиторами, педагог готує всі матеріали заздалегідь.

По-друге, хороший репетитор або тьютор вміє зацікавити і мотивувати дитину на вивчення матеріалу.

По-третє, заняття з репетитором набагато ефективніше, ніж самостійні. Досвідчений педагог відразу бачить прогалини в знаннях, а також знає про труднощі, з якими діти стикаються на іспитах. Репетитор тестує дитину різними методами, підбирає різноманітні завдання, щоб школяр був готовий до всього.


Читайте також: ЗНО 2021: топ помічників, які допоможуть підготуватися до іспитів


Коли прийшов час змінити помічника



Photo: Freepik


Навіть якщо ви давно займаєтеся з репетитором, є кілька моментів, які говорять про низьку ефективність роботи з педагогом. Зараз саме час провести проміжні результати і оцінити якість підготовки.


Топ-5 причин, які можуть стати приводом для зміни репетитора:


1) Дитина ходить на заняття через силу

Якщо у школяра псується настрій, як тільки приходить час йти на заняття, це не завжди говорить про лінь або несерйозне ставлення дитини до підготовки. Навчання, якщо воно правильно і цікаво побудовано, приносить задоволення і пробуджує інтерес. Якщо дитина в гарному настрої, то і матеріал буде засвоюватися краще. Можливо, варто підшукати репетитора, з яким старшокласнику буде комфортно і цікаво.

2) На заняттях нудно

Ще одна причина, пов'язана з емоційною стороною питання. Якщо на заняттях нудно, говорити про їх ефективність не доводиться. Не досить часто дитина здатна добре засвоювати нудно поданий матеріал. Навчання має бути в міру складним і цікавим.



Photo: Freepik


3) Низький темп навчання

Пройдіть тестові завдання, щоб оцінити, наскільки покращився ваш рівень підготовки за час занять з репетитором. Якщо результат не збігається з вашими очікуваннями, підшукайте іншого педагога, інакше до іспитів вашій дитині все ще буде бракувати знань.

4) У репетитора немає плану і програми навчання

Якщо у педагога немає чіткого плану підготовки до іспитів, це поганий знак. Повинні бути і чіткі цілі, до яких повинні наближатися на уроках. Наприклад, якщо у дитини мета набрати 200 балів на ЗНО, це один графік підготовки. Якщо ж завдання школяра скласти іспити на середню оцінку, зовсім інший. Досвідчений репетитор знає, скільки годин уроків потрібно для досягнення мети.

5) Ви не хочете витрачати час на дорогу

Особливо актуальне питання для великих міст, де до хорошого репетитора можна добиратися через усе місто. Правда, під час карантину багато репетиторів перейшли на онлайн-формат навчання, тому вирішити це питання стало набагато простіше.


Якщо ви бачите, що дитина відстає від графіка підготовки, використовуйте останні місяці перед ЗНО максимально ефективно. Звертайтеся до досвідчених фахівців, які займаються прискореною підготовкою до іспитів. Всі контакти ви зможете знайти в нашому каталозі: «Репетитори і тьютори для дітей».






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук