Виховуємо художника: топ-10 технік малювання, які варто спробувати


Опубліковано 16 Квітень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Виховуємо художника: топ-10 технік малювання, які варто спробувати


Виховуємо художника: топ-10 технік малювання, які варто спробувати

Photo: Freepik


Творчі натури вимагають творчого розмаїття. Щоб виховати талановиту дитину, розвинути у неї смак, потрібно давати їй можливість пробувати різні види мистецтва, дивитися і знайомитися з різними техніками.

Малювання - найпоширеніше заняття серед дітей. З самого раннього віку малята починають виводити каракулі, поступово покращуючи техніку і свої вміння. Зазвичай діти пробують малювати олівцями, фломастерами, фарбами та крейдою. Але існує набагато більше оригінальних технік, які обов'язково потрібно спробувати. «Діти в місті» підготували добірку незвичайних технік малювання, з якими можна експериментувати на карантині чи вихідних.


Ниткографія

Малювання нитками неймовірно захоплююче, адже дозволяє створити красиві малюнки, які важко промальовувати руками. Малювати нитками дуже просто. Спочатку їх потрібно занурити в різні фарби, викласти на папір, накрити другим листом і повільно витягати по одній ниточці.



Video: Datta Benur Creation


Монотипія

У цієї техніки є кілька варіантів. Для першого способу знадобляться фарби і папір. На листочок наносять плями фарби, добре розбавлені водою. Потім лист накривають папером, притискають і розгладжують. Також можна намалювати що-небудь на одній стороні паперу, після чого скласти його навпіл, щоб малюнок дзеркально відбився на іншій стороні.



Video: Andrezza Gois


Відбитки

Ця техніка дуже проста, тому підійде малюкам. Спочатку потрібно вирізати фігурки з поролону, після чого занурювати їх у фарбу і робити відбитки на папері.



Photo:paidagogos.com


Зверніть увагу на нашу добірку: Ідеї для творчості: чим зайнятися і де купити


Плямографія

Для цієї техніки краще всього використовувати акрилові фарби. На папері потрібно поставити кілька плям, після чого його потрібно нахиляти в різні боки, створюючи з фарби, яка розтікається, малюнок. Готовий малюнок можна доопрацювати за допомогою різних елементів.



Video:ЗДО No 73 Управління освіти


Малювання піною

У склянку з водою потрібно додати фарби і шампуню, щоб вона перетворилася в мильну воду. Візьміть соломинку, опустіть її в рідину, після чого дуйте в неї, поки в склянці не утвориться багато пухирців, які піднімуться вище країв. Потім візьміть аркуш паперу і прикладіть його до піни, яка утворилася.




Photo з відкритих джерел


Малювання крапками

Цю техніку малювання ще називають пуантель. Для неї вам знадобляться ватяні палички, гуаш і олівець. Олівцем дитина повинна намалювати контури майбутнього малюнка, а потім за допомогою ватних паличок нанести на лінії фарбу точками. Батьки можуть намалювати ескіз самі, а дитині доручити прикрашати його точками.



Photo:paidagogos.com



Вам може бути корисна наша стаття: Що потрібно знати про дитячі малюнки і як розпізнати тривожні моменти


Малювання пальцями

Цю техніку люблять багато мам, проте не практикують часто, побоюючись забруднити всю квартиру. З таким малюванням впорається будь-яка, навіть, найменша дитина. Нехай малюк занурює пальці в фарбу і залишає на папері свої відбитки, створюючи з них малюнки.



Photo:paidagogos.com


Картина з воску

Для цієї техніки знадобиться заготовка. Воском потрібно намалювати щось на папері, після чого дати дитині розмальовувати всю площину листа фарбами або олівцями. У процесі малювання буде проявлятися чарівний малюнок, який не замальовується фарбами.



Photo: naurok.com.ua


Малювання клеєм

Як і у випадку з малюванням точками, потрібно заздалегідь підготувати ескіз. Потім дитина обводить контури клеєм. Можна взяти клей з блискітками.



Photo:paidagogos.com


Бризки

Для цієї техніки потрібно використовувати старі зубні щітки і заготовлений силует. Це може бути дерево, чоловічок або тварина. Покладіть силует на білий аркуш, а зверху робіть барвисті бризки за допомогою щітки. Коли ви приберете заготовку, у вас вийде чіткий слід силуету, який можна доповнити візерунками.



Photo:paidagogos.com


Варто відзначити, що це далеко не весь перелік технік малювання, якими користуються в світі. Експериментуйте, тренуйте фантазію і креативність дитини. Це дуже корисні навички в нашому мінливому світі.


Читайте також: Топ-7 незвичайних способів зайняти дитину на канікулах






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук