Як провести випускний в дитячому саду і початковій школі: ідеї для батьків


Опубліковано 04 Травень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Як провести випускний в дитячому саду і початковій школі: ідеї для батьків


Як провести випускний в дитячому саду і початковій школі: ідеї для батьків

Photo: Freepik


Зовсім скоро в дитячих садках і школах пройдуть випускні. І якщо з програмами для старшокласників все більш-менш зрозуміло, то з розвагами для молодших школярів та дошкільнят часто виникають питання.

Сучасні батьки вважають, що прийшов час сказати «ні» нудним лінійкам і сценаріям випускних. Адже набагато важливіше подарувати дітям справжні емоції, які вони ніколи не забудуть. При цьому, не обов'язково витрачати на це всі гроші світу. «Діти в місті» зібрали найцікавіші ідеї для незабутнього свята, яке можна організувати самостійно або скористатися допомогою святкових агентств.


Похід і пікнік


Найчастіше випускні проводять, витрачаючи купу часу, грошей і сил на зачіски, дороге вбрання і взуття, які потім припадають пилом в гардеробі. При цьому більшість дітей мріє про прості розваги і зовсім не в захваті від позування на «червоних доріжках». Чудовою альтернативою звичним святам стане похід і пікнік на природі. Це може бути організована поїздка в гарне місце або похід в парк поблизу. Розваги у вигляді активних ігор, спортивних змагань і поїдання смачненького сподобаються всім діткам.


Подорож



Photo: Freepik


Якщо бюджет випускного більш солідний, можна організувати для дітей справжню подорож. Звичайно, завжди варто враховувати вік випускників та їхні інтереси. Дошкільнят навряд чи варто тягнути в довгі поїздки, а ось випускники початкової школи із задоволенням відправляться в цікаві місця. Наприклад, в поїздку на море або розважальний центр (якщо самі діти з маленького міста).


Квест


Один з найулюбленіших видів дозвілля для сучасних дітей - квести. Особливо цікаво, якщо вони складені спеціально для них. Переваги квесту в тому, що його можна проводити в будь-якому місці: на природі, в школі або в спеціалізованих кімнатах. Ви можете замовити готовий квест або придумати гру самостійно.


Раніше ми публікували готовий сценарій квесту за мотивами Гаррі Поттера, який ви можете використовувати як основу для випускного ваших дітей.


Вечір талантів


Звичний випускний можна провести в більш неформальному вигляді, демонструючи таланти кожного з випускників. Це не обов'язково повинні бути творчі номери. Частина школярів може влаштувати виставку зі своїми роботами, а друга - організувати дружній капусник за участю батьків і вчителів.


Дискотека


Щоб діти відчули себе дорослими, можна влаштувати для них справжню вечірку з танцями, батлами і флешмобами. Де, як не на дискотеці, можна вдосталь повеселитися! Прикрасити будь-яку дискотеку допоможе паперове шоу, мильні бульбашки або пінна вечірка.


Тематична костюмована вечірка



Photo: Freepik


Всі діти люблять Хеллоуїн і новорічні вечірки за можливість перевтілитися в казкових персонажів. Так чому б не подарувати їм цю можливість на випускний, влаштувавши тематичну вечірку.


Ідеї для випускного:

  • пірати Карибського моря,
  • Хеллоуїн,
  • космос,
  • цирк,
  • улюблені мультфільми та кіно.


Варто зазначити, що для будь-якої тематичної вечірки можна знайти цікаві активності, які розбавлять свято. Наприклад, замовити виступи циркових артистів або фокусників.


Турнір з настільних ігор


Якщо бюджет на випускний зовсім скромний, можна влаштувати турнір з настільних ігор. Організувати його можна навіть в класі. Головне - добре продумати сценарій турніру, організувати дружнє спілкування і солодкий стіл.


Шоу-програми


Звичайно, не у всіх батьків є час на організацію такого масштабного свята. У таких випадках можна звернутися до фахівців, які організую свято під ключ.


Чим можна розважити дітей на випускному:

  • тесла-свято з науковими дослідами,
  • аніматори з ігровою програмою,
  • шоу мильних бульбашок,
  • виступ фокусника, акробатів або жонглерів,
  • ростові ляльки або живі статуї,
  • театр тіней,
  • шаржисти.


Пам'ятайте, що будь-які враження залишаються з нами на все життя, тому не варто скасовувати дитяче свято, навіть якщо не всі батьки згодні включатися в організацію процесу. А якщо випускний і зовсім скасували, обов'язково відсвяткуйте його разом зі своєю дитиною.






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук