На пляж з дитиною: що взяти з собою?


Опубліковано 24 Червень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  На пляж з дитиною: що взяти з собою?


На пляж з дитиною: що взяти з собою?

Photo: Freepik


Похід з маленькою дитиною до води — це справжнє випробування для батьків, адже стільки всього потрібно передбачити. «Діти в місті» склали список того, що повинно бути в пляжній сумці малюка, щоб сімейний відпочинок не був затьмарений несподіваними проблемами.


Влітку неможливо втриматися від походів на пляж. І дитину з собою теж хочеться взяти, щоб вона й на сонечку погрілась, і засмагла, й у водичці поплескалась. Але є речі, про які варто подбати наперед.


Час на пляжі


Перше, про що потрібно подумати, відправляючись на пляж з малюком будь-якого віку, — коли йти та скільки проводити часу на сонці. Оптимальний час відвідування пляжів з дітьми — з 7 до 10 ранку, і ввечері, після 4 години. З 12 до 3 години дня сонце дуже шкідливе, в цей час краще піти додому на денний сон.


Список речей, які потрібно покласти в пляжну сумку


Купальник або плавки


Це все одягати малюкові варто безпосередньо на пляжі, щоб він не «варився» у купальнику всю дорогу.

Насправді купатися дітворі до 3–4 років найкраще голяка. Але якщо цей варіант для вас не прийнятний, знімайте купальний костюм з малюка відразу після виходу з води — в іншому випадку мокрий одяг може спровокувати, як це не дивно, переохолодження. До того ж в мокрий купальник або трусики часто набивається пісок, який може викликати роздратування дитячих статевих органів.


Змінний одяг


Футболка, шортики, платтячка — це знадобиться, оскільки найчастіше одяг малюка після пляжу мокрий і весь в піску.

Крім того, футболка або плаття захистять ніжну шкіру дитини від сонячних променів. Після купання витріть малюка рушником і переодягніть в легку футболку.


Панамка або косинка на голову


В ідеалі головний убір повинен захищати від сонячних променів не тільки голову, але й очі. Так що кращий вибір — кепка з великим козирком, панамка або капелюшок з великими полями. Вона повинна добре сидіти на голові. Інакше її або здує поривом вітру, або вона впаде, коли малюк розпустується і буде бігати, стрибати і скакати. Рекомендовано також, щоб головний убір був яскравим. Так ви легко відрізните свою дитину в натовпі інших карапузів.


Зручні пляжні шльопанці


Взуття захистить ніжні дитячі ніжки на пляжі від гострих камінців, а на піщаному — від палючого піску і сміття (наприклад, уламків скла). Пляжне дитяче взуття робиться зі спеціальних матеріалів — вона неймовірно легке і швидко сохне.


Кілька рушників


В таку спеку рушники на пляжі висихають досить швидко, але зазвичай цього недостатньо, коли мова йде про найменших відпочивальників.


Сонцезахисний крем


Photo: Freepik


Щоб уникнути сонячного опіку, ніжну дитячу шкіру обов’язково треба захищати від сонця за допомогою сонцезахисного крему. Багато сонцезахисних кремів починають діяти не відразу, тому їх треба наносити на шкіру заздалегідь. Крім того, після кожного купання бажано знову нанести їх на шкіру.


Вода


Найкраще втамовує спрагу звичайна кип’ячена або мінеральна негазована вода. Для дітей до 3 років краще взяти спеціальну дитячу воду. Для дітей трохи старше підійдуть також соки в невеликих упаковках з соломинкою. Молоко, кисломолочні напої, морси і домашні компоти на сонці швидко скиснуть, тому брати їх з собою можна тільки в сумці-холодильнику. Про солодкі газовані напої краще взагалі забути. Вгамувати ними спрагу неможливо, а ось «перебити» апетит вдасться.


Перекус


Щоб малюк не зголоднів, візьміть з собою соковиті фрукти, овочі і ягоди. Їх треба заздалегідь хоча б 5 хвилин потримати під проточною водою. Крім того, ягоди, які ми їмо сирими, краще обдати окропом, щоб уникнути інфекції. Для перекусу можна взяти і сушки з печивом.


Іграшки


Не забудьте взяти з собою на пляж гумовий або надувний м’ячик і набір для ігор з піском — відерце, формочки і лопатку або совочок. Вони допоможуть зайняти малюка в перервах між купаннями. До того ж всі діти обожнюють будувати з піску замки і цілі міста. Совок або лопатка в цьому випадку просто незамінні.


Надувний круг, нарукавники і жилет


Ці пристосування допоможуть малюкові утриматися на воді. На дітей до 7 років надягати їх треба навіть в тому випадку, якщо дитина вміє плавати. Але батьки повинні чітко знати, що це лише пристосування для плавання, але ні в якому разі не рятувальні засоби. Тому не можна відпускати дитину саму в воду. Поруч з малюком завжди повинні знаходитися батьки.


Наостанок:


  • потрібно пам’ятати, що шкіра дитини дуже чутлива до сонця, тому періодично її потрібно садити під пляжну парасольку, а ще краще — в тінь під деревами;
  • памперс на пляж краще не одягати, щоб дитині ніде не натерло, і щоб вона могла спокійно знаходиться поруч з водою, не боячись замочити його;
  • варто не забувати занурювати малюка в воду, або хоча б обтирати нею, щоб він не перегрівався;
  • і найголовніше — беріть з собою гарний настрій, розважайте дитину, будуйте з ним замки з піску, бризкайтеся водою і отримуйте задоволення від літа!






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук