Топ-5 простих рецептів з яблук
Опубліковано 14 Вересень 2021 о 10:00
Блог Діти в місті Рівне > Топ-5 простих рецептів з яблук
Photo: Freepik
Сезон яблук вже почався, а це значить, що прийшов час готувати смачні десерти з цього універсального плода. Перевага яблука в тому, що його можна використовувати як для десертів, так і для основних страв. Яблука прекрасно поєднуються практично з будь-якими продуктами. «Діти в місті» зібрали топ оригінальних рецептів з яблук.
Яблучні чіпси
Ці ласощі стануть незамінними для батьків, які намагаються відучити дитину від шкідливих ласощів з магазину. Для приготування чіпсів необхідно вибирати солодкі сорти яблук. Чіпси можна приготувати в спеціальній сушарці або простій духовці.
Яблука потрібно нарізати на тонкі кружальця. Чим тонше чіпси у вас вийдуть, тим більш хрусткими вони будуть в результаті. Застеліть деко пергаментом і акуратно викладіть на нього яблуко. Чіпси можна посипати корицею, цукром або медом. Сушити яблука радять близько 1,5-2 годин. Варто відзначити, що після приготування яблучні чіпси будуть вологими. Необхідно дати їм час для того, щоб охолонути.
Photo: Freepik
Яблучний пиріг
Вам знадобиться:
- 4 яйця,
- 1 склянка цукру,
- 1 склянка борошна,
- розпушувач або сода,
- 4-5 яблук.
Цей рецепт знайомий всім з дитинства. Шарлотка з яблуками дуже проста в приготуванні, але при цьому неймовірно смачна. Ви можете приготувати її разом з дітьми, адже необхідно тільки змішати всі інгредієнти і залити тістом нарізані яблука. Щоб пиріг вийшов повітряним, потрібно якомога краще збити тісто.
Пиріг необхідно випікати при температурі 180 градусів. В ідеалі необхідно використовувати режим «з двох сторін».
Вам може стати в нагоді наша стаття: Оригінальні рецепти страв на вогнищі
Перевернутий яблучний пиріг
Вам знадобиться:
- яблука,
- листкове бездріжджове тісто,
- 200 гр цукру,
- 50 гр вершкового масла,
- кориця.
Цей пиріг дуже швидко готується. Секрет його приготування в тому, щоб готувати його на сковорідці з ручкою, яка знімається. У сковороду необхідно насипати тонкий шар цукру і підігріти його на повільному вогні. Поступово потрібно всипати весь цукор і отримати густу карамель. Додаємо до неї вершкове масло і ретельно перемішуємо.
Photo: Freepik
Яблука необхідно нарізати на тонкі часточки і занурити їх в карамель. Зверху отриману суміш можна посипати корицею або ваніллю. Всі інгредієнти тримаємо на повільному вогні ще близько 15-20 хвилин, щоб яблука встигли дати сік. Після накриваємо карамель листом листкового тіста і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Коли пиріг готовий, перевертаємо його на тарілку.
Пастила з яблук
Вам знадобиться:
- 6-8 штук яблук,
- 3-5 ст. л. цукру,
- кориця і ваніль за смаком.
Щоб приготувати пастилу, необхідно ретельно очистити яблука від серцевини, нарізати на шматочки і відправити в каструлю. Додаємо трохи води і тушкуємо на повільному вогні близько 10-15 хвилин. Для приготування пастили у вас повинно вийти яблучне пюре. Коли яблука трохи розм'якли, дайте їм охолонути і подрібніть за допомогою блендера.
Сушити пастилу можна будь-яким зручним способом. Найкраще це робити в силіконових формах або на силіконових килимках. Підійде для цієї мети також пергамент. Пастилу необхідно на пару годин відправити в духовку, розігріту до 120-130 градусів. Коли вона охолоне, ви можете скрутити її в рулети.
Запечені яблука з начинкою
Вам знадобиться:
- 6 яблук;
- 200 гр вівсяних пластівців;
- 80 гр вершкового масла;
- 4 ст. л. коричневого цукру;
- кориця.
Одне яблуко необхідно нарізати кубиками, а іншим відрізати верхівки і видалити м'якоть. Вівсянку, масло, цукор і трохи кориці необхідно змішати з нарізаним яблуком. Начините яблука начинкою і поставте в розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин.
Читайте також: Мармелад в домашніх умовах: топ-5 рецептів