Топ-5 рецептів зігріваючих напоїв
Опубліковано 20 Грудень 2021 о 10:00
Блог Діти в місті Рівне > Топ-5 рецептів зігріваючих напоїв
Photo: Freepik
Так приємно зігрітися після зимової прогулянки вдома у сімейному колі. Пропонуємо приготувати смачні та корисні коктейлі, які вмить допоможуть забути про холод. "Діти у місті" зібрали топ рецептів зігрівальних напоїв для дітей та їхніх батьків.
Пряний ег-ног
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 60 мл згущеного молока;
- 4 жовтки;
- 125 гр цукру;
- щіпка гвоздики;
- На око – меленої кориці, мускатного горіха, ванільного екстракту та збиті вершки.
Приготування:
З'єднати в каструлі молоко, згущене молоко, корицю, гвоздику - нагріти на невеликому вогні, але не до кипіння. Окремо в мисці збити жовтки з цукром і по ложці вливати туди отриману суміш. Масу перелити в каструлю, і залишити від трьох до п'яти хвилин на маленькому вогні до загусання, туди ж необхідно додати ванільний екстракт. Напій розлити склянками. Збиті вершки та мускатний горіх послужать чудовою прикрасою.
Photo: Freepik
Читайте також: Топ-5 напоїв із гарбуза для дітей
Смузі з банана та фініків
Інгредієнти:
- 250 мл гарячої води;
- 1 банан;
- 3 фініки;
- сік половини лимона;
- На око - меленої кориці та екстракту ванілі.
Приготування:
Банан без шкірки нарізати шматочками, а фініки очистити від кісточок. У блендер скласти інгредієнти та налити води – все подрібнити і додати спеції. Перемішати продукти. Подавати гарячим.
Пряний чай-латте
Інгредієнти:
- 2 ст. л. чорного чаю;
- 750 мл води;
- 625 мл молока;
- 1-2 ст. л. цукру;
- 2 штуки кардамону;
- На око – гвоздики, сухого імбиру та дрібку мускатного горіха.
Приготування:
Дати чаю добре заваритися, перелити в каструлю і вилити молоко, висипати цукор і додати спеції. Зняти з плити, як тільки все закипить. Готовий чай відцідити. Напій готовий.
Зігріваючий фруктовий чай
Photo: Freepik
Інгредієнти:
- 500 мл води;
- По одному яблуку та апельсину;
- 7 штук гвоздики;
- 2 ч. л. чорного чаю;
- 2 горошини запашного перцю;
- По одній: паличці кориці та зірочці бадяна;
- На смак мед.
Приготування:
З яблука та апельсина видалити кісточки, але не очищати, а разом зі шкіркою нарізати кубиками. Спеції додати в каструлю з водою і залишити на три хвилини. Потім висипати в суміш фрукти, залишити ще три хвилини, після чого висипати заварку. Накрити кришкою, знявши з плити. Дайте напою трохи постояти, а потім його процідіть, налийте в кухлі і додайте меду.
Шоколадно-банановий коктейль
Інгредієнти:
- 500 мл молока;
- 50 г темного шоколаду;
- 1 банан;
- На око - ванільного цукру та меленої кориці.
Приготування:
Нагрійте молоко та змішайте з цукром. Банан розбийте в блендері до пюре і висипте його в тепле молоко, продовжуючи нагрівати. Шматочки шоколаду треба розтопити, помішуючи в отриманій суміші з молоком та бананом. Однорідну масу зняти з плити, наповнити нею склянки та прикрасити корицею.
Бонусний рецепт імбирного чаю
Інгредієнти:
- 2 скибочки імбиру;
- 2 скибочки лимона;
- 2 ст. л. зеленого чаю;
- 1 шт. кардамону;
- 2 бутони гвоздики;
- 200 мл води.
Приготування:
У велику чашку насипати на дно зелений чай, зверху - імбир, лимон, гвоздику та кардамон. Залити гарячою водою, накрити кришкою та дати настоятися 20 хвилин. Після цього процідити, додати мед, і пити трохи нагрітим.
Читайте також: Імбирні новорічні пряники: топ-5 перевірених рецептів