Новорічні десерти: топ-корисних та смачних солодощів для дітей


Опубліковано 28 Грудень 2021 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Новорічні десерти: топ-корисних та смачних солодощів для дітей


Новорічні десерти: топ-корисних та смачних солодощів для дітей

Photo: Freepik


Новорічний стіл – це не лише салати, запечене м'ясо та різні гастрономічні новинки. Це ще й солодкий стіл, який так люблять діти. Які ж свята без смаколиків і десертів? Багато батьків переживають, що на святах діти можуть переборщити із солодким і навіть заробити алергію. Вихід є! «Діти в місті» приготували для вас добірку корисних солодощів, яких захоплять не тільки дітей, а й дорослих.


Рафаелло


Замість того, щоб купувати цукерки в магазині, зробіть їх самі.


Вам знадобиться:

  • 400 гр волоських горіхів,
  • 80-90 гр кокосової стружки,
  • 3-4 банани.

Подрібніть горіхи та банани, змішайте та сформуйте з отриманої маси кульки. Обваляйте їх у кокосовій стружці – цукерки готові. Перед подачею потримайте їх у морозилці близько години.


Пана-Кота



Photo: Freepik


Цей традиційний італійський десерт відрізняється особливою ніжністю. Ми пропонуємо вам підготувати шоколадну версію.


Вам знадобиться:

  • 2 пакетики желатину,
  • 300 мл вершків,
  • 80 гр чорного чи молочного шоколаду.

Замочіть желатин у питній воді на 10 хвилин. У цей час підігрійте вершки та розчиніть у них шоколад, після чого додайте желатин. Для запаху можна додати щіпку ванільного порошку. Розлийте суміш у форми і відправте в холодильник охолоджуватися.


Читайте також: Топ ідей для сімейних сніданків


Вершковий десерт


Цей найпростіший десерт можна приготувати за лічені хвилини. Він врятує будь-яку господиню, яка не встигає приготувати складніші частування.


Вам знадобиться:

  • 150 мл вершків (30%),
  • 100 гр ягід на вибір.

Збийте вершки блендером. За бажанням можна додати до них цукор або підсолоджувач. Додайте ягоди та десерт готовий.


Шоколадно-арахісові тістечка


Такого частування вистачить на велику родину.


На 12 тістечок вам знадобиться:

  • 24 шт шоколадного печива,
  • 3 ст. л. вершкового масла,
  • 110 гр шоколаду,
  • 110 гр вершкового сиру,
  • 1/2 ст. арахісової пасти без грудочок,
  • 1/2 ст. грецького йогурту,
  • 2/3 ст. цукрової пудри,
  • 1/4 ст. обсмаженого арахісу.

Щоб приготувати корж, застеліть фольгою форму. Печиво подрібніть до дрібної крихти, після чого додайте до нього розтоплене вершкове масло та перемішайте. Додайте до суміші розтоплений шоколад і перемішуйте доти, доки вона не перетвориться на однорідну масу. Сформуйте із неї щільний корж і відправте в холодильник.

Змішайте вершковий сир, арахісову пасту, йогурт, цукрову пудру та збийте все до однорідного стану. Вилийте все на корж, а зверху посипте арахісом. Залиште десерт у холодильнику як мінімум на 4 години, після чого розділіть пиріг на маленькі тістечка.


Кокосові мафіни



Photo: Freepik


Ці найніжніші кекси стануть чудовим частуванням на будь-яке свято.


Вам знадобиться:

  • 50 гр мигдального борошна,
  • 50 гр кокосової стружки,
  • 3 ст. л. какао,
  • 2 ч. л. розпушувача,
  • 1 ч. л. ванільного порошку,
  • 100 мл кокосової олії,
  • 2 шт. яйця,
  • 200 мл кокосового молока.

Змішайте мигдальне і кокосове борошно, какао, ванільний порошок та розпушувач. Міксером збийте яйця, щоб отримати пінисту масу, а кокосове масло розтопіть на слабкому вогні. Збийте молоко з олією, додайте цукор. Змішайте із сухими інгредієнтами та ретельно розмішайте. Дайте тісту трохи настоятися, після чого сформуйте мафіни у формах і випікайте їх у розігрітій до 175 градусів духовці 12-15 хвилин. Зверху кекси можна полити шоколадною глазур'ю або збитими вершками.


Морквяний торт


Вам знадобиться:

  • 1 середня морква;
  • 1 ст. мигдального борошна;
  • 1/2 ст. кокосового борошна;
  • 1 яйце, 4 білки;
  • 2 ч. л. розпушувача;
  • 1 ч. л. цукру;
  • 1/2 ч. л. кориці,
  • 2 ст. л. кокосової олії.

Змішайте борошно, розпушувач та корицю. Моркву натріть на дрібній тертці, після чого додайте до борошна. Окремо збийте яйця з цукром і додайте туди розтоплену кокосову олію. Замішайте тісто і відправте його в духовку на 40 хвилин. Випікайте за температури 180-200 градусів. Готовий пиріг можна прикрасити вершками та ягодами.


Сирний кекс


Цей найпростіший у приготуванні десерт стане справжньою паличкою-виручалочкою.


Вам знадобиться:

  • 220-300 г жирного сиру;
  • 2 яйця;
  • 2 ст. л. рисового борошна;
  • 1 банан;
  • 5-6 шт кураги;
  • по щіпці ванілі та розпушувача;
  • цедра апельсина;
  • фісташки.

Наріжте та змішайте всі інгредієнти, після чого відправте запікатись на 20 хвилин. Зверху прикрасьте фісташками.


Вам може знадобитися наша стаття: Імбирні новорічні пряники: топ-5 перевірених рецептів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук