Оригінальні ідеї для святкового столу: рецепти від зірок «Майстер Шеф»


Опубліковано 03 Січень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оригінальні ідеї для святкового столу: рецепти від зірок «Майстер Шеф»


Оригінальні ідеї для святкового столу: рецепти від зірок «Майстер Шеф»

Photo: Freepik


Новорічно-різдвяні свята в Україні найчастіше асоціюються з багато накритим столом. Втім, щороку все більше українців відмовляються від жирної їжі та салатів з майонезом, віддаючи перевагу більш здоровій їжі. У Міністерстві охорони здоров'я України перед новорічними святами закликали запровадити нову традицію, приготувавши здорові страви до столу. Серед рекомендацій – відмова від копченостей та консервів, газованих напоїв та солодких десертів. Також рекомендується скоротити кількість салатів із майонезом на користь овочевих салатів.

«Діти в місті» зібрали рецепти від шеф-кухарів, відомих українцям з кулінарного шоу «Майстер шеф». У нашій добірці ви знайдете оригінальні та корисні страви, які прикрасять будь-який святковий стіл.


Салат з буряком та фетою від Ектора Хіменеса-Браво



Photo: https://www.instagram.com/hectorjimenezbravo


Вам знадобиться:

  • 200 гр відвареного буряка,
  • 100 гр фети,
  • 150 гр апельсина,
  • 50 гр волоського горіха,
  • листя салату,
  • 50 гр курячого бульйону.

Цей смачний салат замінить один із численних салатів із майонезом. Всі інгредієнти необхідно нарізати, а горіхи подрібнити. Ектор Хіменес-Браво радить збирати салат руками, а заправляти курячим бульйоном.


Оладки з ікрою від Володимира Ярославського



Photo: https://www.instagram.com/yaroslavskyi_vova


Вам знадобиться:

  • червона ікра,
  • 250 гр пюре гарбуза,
  • 1 яйце,
  • 140 гр муки,
  • 10 гр порошку-розпушувача,
  • 1 шт авокадо,
  • 1 ст. л. оливкової олії,
  • сіль, сік лимона та трохи петрушки - за смаком.

Гарбуз необхідно запекти і зробити з нього пюре, додавши до нього яйце і дрібку солі. Борошно змішуємо з розпушувачем, після чого поступово додаємо до пюре. Формуємо маленькі оладки та підсмажуємо на сковороді.

У цей час готуємо крем із авокадо. Збиваємо авокадо блендером і додаємо до нього столову ложку оливкової олії, сіль та лимонний сік. Крем повинен вийти трохи кислим.

Збираємо закуску, намазуючи крем на оладки, а зверху викладаючи ікру.


Читайте також: Новорічне меню, яке можна приготувати з дітьми


Запечений лосось із соусом сабайон від Євгена Клопотенка



Photo: https://www.instagram.com/klopotenko


Вам знадобиться:

  • 500 гр філе лосося,
  • сік лимона,
  • 100 мл шампанського,
  • 2 жовтки,
  • сіль за смаком.

Лосося необхідно полити лимонним соком і відправити до духовки на 10 хвилин. Тим часом на паровій лазні слід приготувати соус. Ігристе змішуємо з сіллю та двома збитими жовтками. Збиваємо масу на вогні, поки вона не побіліє і не загусне. Соусом поливаємо рибу та відправляємо в духовку ще на 5 хвилин.


Кокосове печиво від Лізи Глинської



Photo: https://www.instagram.com/lizaglinskaya


Вам знадобиться:

  • 200 гр кокосової стружки,⁣
  • 60 гр білка (2 шт),
  • 130 гр цукрової пудри,
  • 110 гр яблучного пюре або яблука, натертого на дрібній тертці.

Яблуко необхідно запекти, після чого зробити з нього пюре. Якщо часу немає, можна натерти яблуко на дрібній тертці. З'єднуємо пюре з білком, після чого додаємо туди кокосову стружку і цукрову пудру. Вимішуємо тісто та формуємо невеликі конуси. Випікаємо печиво в духовці за температури 160-165 градусів близько 20-25 хвилин.


Читайте також: Новорічні десерти: топ-корисних та смачних солодощів для дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук