Читаємо на канікулах: найпопулярніші цикли книг, які люблять діти


Опубліковано 07 Січень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Читаємо на канікулах: найпопулярніші цикли книг, які люблять діти


Читаємо на канікулах: найпопулярніші цикли книг, які люблять діти

Photo: Freepik


Для багатьох дітей читання є улюбленим дозвіллям. Та й для шанувальників гаджетів не буде зайвим під час канікул відволіктися від екранів та присвятити час цікавій та захоплюючій історії.

«Діти в місті» зібрали добірку найпопулярніших циклів книг, які сподобаються дітям. Мільйони читачів і шанувальників цих книг у всьому світі – яскравий доказ цього.


Гаррі Поттер (Джоан Роулінг)


Серію книг про хлопчика чарівника знає, напевно, кожна дитина. Щоправда, багато хто віддає перевагу фільмам, забуваючи про те, що в книгах чарівний світ набагато яскравіший. Перша книга про Гаррі Поттера вийшла в 1997 році, але досі живі харизматичні персонажі змушують дітей занурюватися в читання та годинами подорожувати разом з ними по Гоґвортсу та іншим магічним місцям.


Незнайка на Місяці (Микола Носов)


Цикл книг про Незнайку знайомий усім дорослим, але й сучасним дітям він обов'язково сподобається. Машини, які заправляють газованою водою, маленькі ракети та політ на Місяць викличуть у дітей непідробний інтерес. Книжки підійдуть для дітей віком від 6 до 9 років.


Часодії (Наталя Щерба)


Серія книг української письменниці у жанрі підліткової літератури. Головна героїня потрапляє у чарівний світ, мешканці якого вміють керувати часом. Пригоди дванадцятирічної сироти настільки захоплюють, що просто неможливо відірватися.


«Хроніки Нарнії» (Клайв Стейплз Льюїс)



Photo: Freepik


Чудовий цикл книг про братів і сестер, які через шафу потрапили в чарівний світ і допомогли його врятувати. У цій книзі багато пригод, які зацікавлять навіть дорослого читача. Вибирайте книги з ілюстраціями, щоб читати було ще цікавіше.


Чарівник Смарагдового міста (Олександр Волков)


Улюблена всіма серія – продовження пригод Еллі з казки про Чарівника країни Оз. Перша книга стала справжньою сенсацією, тож авторові довелося написати продовження. Ця серія захопить дітей віком 7-10 років.


Вам може стати в нагоді наша добірка казок, які допоможуть вкласти дитину спати


Коти-вояки (Ерін Хантер)


Ця серія книг почала виходити на початку 2000-х і до сьогоднішнього дня розрослася вже до восьми циклів та безлічі спецвидань. Написанням книг займаються одразу чотири автори, тому їм вдається бути такими продуктивними. Серія про племена котів сподобається як хлопчикам, так і дівчаткам.


Артеміс Фаул (Йон Колфер)



Photo: Freepik


Паралельні світи, чари та магічні істоти – все це є в серії про геніального юного злочинця Артеміса Фаула. Це незвичайний персонаж, адже його вчинки нерідко змушують замислитися читача у тому, хто він – лиходій чи герой.


Ерагон (Крістофер Паоліні)


Це серія книг про чарівний світ, у який повернулися дракони, а разом із ними і драконові вершники. Дивовижна історія про приручення драконів та звільнення чарівного світу від влади короля-диктатора.


Персі Джексон (Рік Ріордан)


Серія книг про хлопчика, який виявляється сином грецького бога. Супер-здібності з'являються у Персі в підлітковому віці, після чого з ним починають відбуватися дивовижні речі.


Читайте також: Три дитячі книги, які варто прочитати дорослим






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук