Прості ігри для втомлених батьків: чим зайняти дитину дорогою додому


Опубліковано 11 Січень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Прості ігри для втомлених батьків: чим зайняти дитину дорогою додому


Прості ігри для втомлених батьків: чим зайняти дитину дорогою додому

Photo: Freepik


Коли батьки відводять або забирають дитину з садка та школи, вони не завжди в ресурсі вести розважальні бесіди та вигадувати, чим зайняти малюка. Дитина ж, навпаки, хоче спілкуватися, адже це ті недовгі хвилини, які вона проводить разом з мамою чи татом. «Діти у місті» зібрали кілька простих ігор, які допоможуть вам зайняти дитину в дорозі, не витрачаючи багато сил. Багато з цих ігор дуже корисні для розвитку дитини.


Давай порівняємо

Запропонуйте дитині порівнювати предмети, які ви бачите довкола. Що ближче? Що вище? Що швидше? Вигадувати питання можна на ходу, використовуючи прості порівняння.


Протилежності

Говоріть слово, пропонуючи дитині назвати протилежне значення. Завдання малюка – знаходити пари слів. Наприклад, гаряче-холодне, високий-низький і т. д.


Загадки

Загадуйте дитині загадки про предмети, що знаходяться довкола вас. Наприклад, "велика, червона з колесами" (машина) або "маленький, чорний і пухнастий" (сусідський кіт).



Photo: Freepik


Четвертий зайвий

Називайте дитині чотири предмети, з яких вона має обрати один зайвий. Чим старша дитина, тим складнішими мають бути завдання.


Фантазер

Запропонуйте дитині пофантазувати з приводу того, чим займаються перехожі. Наприклад, ось ця дівчинка, напевно, біжить до школи, сьогодні у неї буде контрольна. Нехай дитина долучається до гри і придумає, чи є у цієї дівчинки собака, і що вона любить їсти на сніданок.


Що спільного?

Вигадуйте пару слів, пропонуючи дитині знайти в них щось спільне. Наприклад, що спільного у курчати та сонця? Чи у бабки та вертольота?



Photo: Freepik


Імітація звуків

Запропонуйте дитині назвати та спробувати повторити звуки, почуті навколо. Наприклад, каркання ворони або звук автомобіля, що проїжджає.


Що буде якщо…?

Створюйте ситуації, в яких дитина повинна вигадати продовження. Наприклад, що буде, якщо не зачинити вікно на ніч? Що станеться, якщо не поїсти вранці?


Читайте також: Не лише зарядка: як допомогти дитині більше рухатися


Хто ким був раніше?

Тренуємо логіку та розширюємо знання. Називайте предмет, пропонуючи дитині розповісти, чим він був раніше. Наприклад, каша була рослиною, курочка – яйцем.


Група з п'яти

Вибирайте групу предметів та намагайтеся назвати п'ять слів із цієї категорії. Наприклад, улюблені фрукти, назви дерев або п'ять найпопулярніших мультфільмів.


Супер-сила

Запропонуйте дитині пофантазувати про її супер-здібності. Можна почати з себе та близьких, поговоривши спочатку про їхню супер-силу. Наприклад, тато найкраще на світі водить машину, а мама готує найсмачніший яблучний пиріг.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Інтелектуальні ігри для розвитку дітей






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук