Цікаве поряд: найдивніші солодощі з усього світу


Опубліковано 01 Лютий 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Цікаве поряд: найдивніші солодощі з усього світу


Цікаве поряд: найдивніші солодощі з усього світу

Photo: Freepik


Діти і дорослі дуже люблять солодощі й завжди не проти спробувати щось нове. Експерименти зі смаками приносять більшості людей величезне задоволення, адже не тільки балують смакові рецептори, а й дають змогу більше дізнатися про інші культури. «Діти у місті» зібрали добірку найнезвичайніших десертів з усього світу.


Зацукровані квіти

Троянди та фіалки в цукрі – це десерт родом із середньовіччя. Але готують їх і сьогодні, вирощуючи квіти спеціально для виробництва таких незвичайних солодощів. Невеликі квіти опускають у цукровий сироп, таким чином, консервуючи їх.


Бекон та сало в шоколаді

Це незвичайне блюдо, яке складно назвати десертом, дуже користується попитом. Як кажуть кондитери, бекон здатний покращити смак будь-якої страви незалежно від того, солодка вона чи ні.


Читайте також: Мармелад у домашніх умовах: топ-5 рецептів


Морозиво із сирого тіста

Такий незвичайний десерт можна спробувати у популярному нью-йоркському кафе. Це сире тісто, яке подають з різними добавками та сиропами. Його можна їсти у сирому вигляді, а також можна запекти вдома. Незвичайні ласощі користуються великим попитом.



Photo: Instagram/weeatnewyork


Льодяники зі скорпіоном і не тільки

Відома компанія Hotlix випускає дуже незвичайні солодощі, однією з яких є льодяник зі скорпіоном усередині. Також всередину цукерок вони поміщають мух, мурах та личинки.


Незвичайні жуйки

Для любителів незвичайних смаків виробники створили оригінальні смаки жуйок – зі смаком бекону, солоного огірка та навіть васабі.


Їстівні діаманти

Незвичайний десерт, створений компанією Ameya Eltaro, здатний здивувати навіть найдосвідченіших ласунів, адже виглядає він як справжнісінький діамант.



Photo: Instagram/ameya_eitaro


Лакриця та салміакі

Лакрицю роблять із кореня солодки, який здавна використовують як ліки. На смак лакричні цукерки схожі на мікстури від кашлю. Салміакі на смак схожі на лакрицю, але мають більш виражений і різкий смак хлориду амонію (нашатир). У Фінляндії ці солодощі є національним надбанням і використовуються для приготування багатьох страв.

Цукерки зі шматочками бекону і не тільки

Мабуть, солодощі зі смаком зовсім не солодких продуктів мають великий попит у американців. У США є компанія, яка випускає шоколадки та цукерки зі шматочками бекону, грибів, копченостями та іншими незвичайними інгредієнтами.



Photo: Instagram/vosgeshautchocolat


Незвичайні смаки відомих продуктів

Популярні бренди, відомі у всьому світі, найчастіше підлаштовуються під потреби ринку. І якщо українцям поки що недоступна вся різноманітність смаків, то у багатьох країнах продаються дуже специфічні продукти.

Наприклад, компанія Oreo випускає печиво зі смаком гарбуза, м'яти, арахісової олії та джему. Лімітовані серії Oreo представлені смаком вершкового пива, чизбургера та навіть кавуна.

Газована вода Pepsi теж вражає різноманітністю смаків. У різний час компанія випускала воду зі смаком кориці, йогурту, сакури, кави та навіть плодів баобабу.

Справжнім рекордсменом за кількістю смаків є компанія Nestle із шоколадками KitKat, яка з 1973 року орієнтується на японський ринок. Саме у Японії ці шоколадки неймовірно популярні. Справа в тому, що японською фраза «обов'язково переможеш» вимовляється як kitto katsu. Тому червоні шоколадки у цій країні найпопулярніші. За весь час компанія випустила в Японії близько 350 смаків, з яких більша частина – обмежені серії, які випускають на свята. На постійній основі в Японії продають KitKat з журавлиною, м'ятою, чаєм матчу та ще близько 40 смаків.


Вам може бути корисна наша стаття: Вегани, глютен та цукор: сучасний гід з дитячого харчування






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук