Онлайн-садочки, зарахування до школи та інші новини дошкільної освіти


Опубліковано 28 Квітень 2022 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Освіта >  Онлайн-садочки, зарахування до школи та інші новини дошкільної освіти


Онлайн-садочки, зарахування до школи та інші новини дошкільної освіти

Photo: Freepik


У зв’язку з військовою агресією багато дітей стали вимушеними переселенцями. Частина виїхала з країни, однак значна кількість дітей залишається в Україні. Вихователі, вчителі та інші педагогічні працівники прикладають максимум зусиль, щоб продовжувати навчальний процес, де це можливо.

«Діти в місті» зібрали головні новини зі сфери дошкільної освіти.


Дитячий садок онлайн


З 14 березня в Україні працює «Дитячий садок онлайн» НУМО, розрахований на дітей віком 3-6 років. Платформа є помічником для вихователів та для батьків. Тут зібрано корисні підказки, цікаві вправи й ігри, які допоможуть дошкільнятам щодня опановувати важливі навички для подальшого розвитку.

Випуски програми доступні до перегляду на MEGOGO та на платформах Міністерства освіти і науки та ЮНІСЕФ. На сайті платформи є розділи з темами, які допомагають орієнтуватися та обирати те, що цікаво вашій дитині. Крім того, ви знайдете там підказки, цікаві вправи та ігри.


Розпочати перегляд можна на MEGOGO за посиланням


Крім того, ви можете записатися в Український дитячий садок online Mr.Leader за посиланням. Реєструйтесь на сайті, активуйте програму та проводьте час з користю.


Читайте також: Ігри на антикрихкість для дітей: як підтримати дитину в непростий час


Зарахування у перші класи



Photo: Freepik


У пресслужбі КМДА повідомили, що приймати документи від батьків для зарахування дітей у перші класи шкіл цього року будуть з 2 по 31 травня. Документи можна буде подати в заклад освіти, а також через електронну систему. Зарахування до школи відбуватиметься на підставі заяви одного з батьків. Зарахування можливе навіть без медичної довідки у випадку, якщо батьки не встигнуть зробити довідку до 31 травня. Оригінали документів та медичні довідки можна буде подати до школи не пізніше 23 серпня включно.

Варто зазначити, що пріоритет при зарахуванні до першого класу отримають діти:

  • які проживають на території обслуговування закладу;
  • зареєстровані внутрішньо переміщені особи;
  • чиї брати чи сестри вже навчаються в цій школі.

Додамо, що у Міносвіти опублікували рекомендації щодо зарахування дітей до першого класу в умовах воєнного стану.


До заяви одного з батьків додаються:

  • копія свідоцтва про народження або документа, що посвідчує особу (під час подання копії перевіряється оригінал);
  • медична довідка за формою первинної облікової документації №086-1/о «Довідка учня загальноосвітнього навчального закладу про результати обов’язкового медичного профілактичного огляду» (оригінал або копія).

У зв’язку з воєнним станом, під час прийому документів необхідно враховувати, що діти (або один із батьків), які мають довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, довідку про звернення за захистом, посвідчення біженця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту або якій надано тимчасовий захист, а також не мають одного чи обох документів, також зараховуються до ЗЗСО.


Ви можете скористатися нашим каталогом дистанційної освіти, де ви знайдете ресурси, які допомагають з підготовкою дітей до школи.


У разі відсутності свідоцтва про народження, керівник закладу має невідкладно проінформувати орган опіки та піклування для сприяння в оформленні документа.

Варто зазначити, що родинам мають запропонувати перелік ЗЗСО, доступних і наближених до місця проживання, якщо у бажаній школі немає вільних місць.


Вам може сподобатися наша стаття: Вивчаємо англійську з ранніх років: рекомендації та поради для батьків


Онлайн-комікси



Photo: Freepik


Міністерство освіти і науки розробило інформаційний комікс для дітей у воєнний стан. Це збірка інформаційних порад для дітей та їхніх близьких.

В межах інформаційного коміксу дітей знайомлять з пілотом, військовими, які дають важливі поради та допомагають зберегти патріотичний дух.


Подивитися комікс можна за посиланням.


Читайте також: Цікаві вікторини для дітей: тренуємо мозок та пам'ять






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук