Що відвідати з дитиною на Західній Україні: неймовірні парки та цікаві локації


Опубліковано 10 Травень 2022 о 16:00

Блог Діти в місті Рівне >  Що відвідати з дитиною на Західній Україні: неймовірні парки та цікаві локації


Що відвідати з дитиною на Західній Україні: неймовірні парки та цікаві локації

Photo: freepik


Мільйони українців були змушені покинути свої домівки та шукати прихисток на Західній Україні, де сьогодні більш безпечніше. Якщо ви з дітьми зараз знаходитеся у Львові чи Трускавці, або ж зупинилися десь неподалік, у вас є можливість відвідати ці чудові місця.

«Діти в місті» пропонують вашій увазі найцікавіші безкоштовні локації та парки двох неймовірних міст, які не залишать вас байдужими.


Львівські сакури


На початку травня у Львові зацвіли сакури. Це неймовірне видовище, на яке щороку з’їжджалися подивитися туристи.


Помилуватися рожевим квітом у місті Лева можна на наступних локаціях:

  • головний залізничний вокзал Львова,
  • парк ім. Івана Павла ІІ,
  • вул. Самійленка,
  • вул. Городоцька,
  • вул. Тютюнників, 27,
  • вхід у парк культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького.



Video: Львів Депо


Культурна столиця України


У Львові є багато цікавезних місць, які можна відвідати безкоштовно або за символічну плату. Крім центральної площі та 65-метрової ратуші, у місті є на що подивитися.


Обов'язково скористайтеся нашим каталогом "Куди піти з дитиною у Львові".


Музей-арсенал

Єдиний музей зброї в Україні й один з найбільших у Східній Європі. Тут ви побачите експонати з понад 30 різних країн.


Високий замок

Головний пагорб, з висоти якого можна подивитися на місто. Від замку тут залишилися лише руїни, але оглядовий майданчик тут вартує уваги. Він знаходиться у парку «Високий замок».


Палац Потоцьких

Відома пам'ятка архітектури у Львові, яка є дуже популярним місцем для фотосесій. Також біля палацу часто проводять різноманітні ярмарки та фестивалі.


Домівка врятованих тварин

У парку «Знесіння» існує унікальний притулок, де свій прихисток знаходять різні не домашні тварини, яких було врятовано. У притулку можна побачити лисиць, білок, кроликів і навіть вовків. Вхід до притулку безкоштовний, але за бажанням можна залишити пожертву або навіть прийти поволонтерити.


Ви також можете відвідати:


Храм Ольги і Єлизавети

Церква святих Ольги і Єлизавети є однією з найвищих будівель у місті. Її висота сягає 88 метрів. Вона знаходиться на площі Кропивницького. Там також є гарний оглядовий майданчик.


Собор Святого Юра

Головний греко-католицький собор Львова і Львівської архиєпархії. На території собору є Митрополичі сади, де можна гуляти.


А ті українці, які знаходяться за кордоном, можуть скористатися нашою добіркою: Безкоштовні екскурсії та цікавинки для українських біженців


Стрийський парк (Парк Кілінського)

Один із найстаріших та найгарніших парків Львова, де можна не лише насолодитися природою, а й відвідати цікаві заходи. Наприклад, упродовж травня діти й дорослі можуть займатися у парку спортом, а також взяти участь у спільній розминці.

Захід відбуватиметься впродовж травня щовівторка та щочетверга з 15:00 до 17:00 години на верхній алеї парку.


Також можете прогулятися до квіткового годинника біля Бернардинського муру.



Photo: з відкритих джерел


Трускавець – місто здоров’я



Photo: з відкритих джерел


У це місто в мирний час приїжджало багато туристів з метою оздоровлення. Тому тут знайдеться багато чудових локацій, де можна прогулятися.


Центральний парк Адамівка

Парк розташований на території понад 60 гектарів. У парку багато дерев, серед яких є екзотичні експонати. Коли парк будували, у ньому було прокладено близько 14 кілометрів стежок для прогулянок.


Джерело «Юзя»

Обов’язково відвідайте це джерело, навколо якого ходить багато легенд. Біля цього джерела завжди багато черг з охочими набрати води або вмитися.


Зоокуточок

У Трускавці також є місце, де можна подивитися на тварин. Для цього треба завітати у ландшафтний парк «Підгір’я», який знаходиться на території санаторію «Карпати». Тут можна побачити багато диких тварин та численні композиції, виконані з бронзи та дерева.


У Трускавці можна також подивитися на перше в Україні Дерево Миру - сучасний символ солідарності та визнання цінностей демократії і свободи. Дерево надзвичайно технологічне та цікаве для дослідження.



Photo: з відкритих джерел


«Лебедине» озеро

Трускавецьке водосховище часто називають «лебединим», оскільки кілька років тому там оселилися лебеді. Подивитися на чудових птахів і насолодитися природою можна біля санаторію «Карпати».


Читайте також:

Топ-7 замків Тернопільщини для сімейних мандрівок

Топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям (частина замків у прифронтових територіях наразі не працюють)


Парк історії Землі


Photo: Underhill


У с. Підгір'я Івано-Франківської області працює унікальний парк Underhill. Це перший в Україні інтерактивний парк-музей історії нашої планети.


Телефон:

  • +380 (98) 848 98 11






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук