Картини за номерами: в чому їхня користь і в чому їхня шкода?


Опубліковано 30 Грудень 2022 о 12:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Картини за номерами: в чому їхня користь і в чому їхня шкода?


Картини за номерами: в чому їхня користь і в чому їхня шкода?

Photo: brushme


Для художника-початківця розмальовки за номерами можуть стати відправною точкою.


Дивіться, як ваша техніка покращуватиметься після кожного рівня. Ви також знайдете більше впевненості у собі і, найголовніше, зможете розвинути пристрасть до мистецтва. Готові набори картин по номерах містять все необхідне для малювання вдома. Залишається лише почати творити, щоб створити свій перший шедевр.

Що таке картини за номерами?


Розфарбовування за номерами з асортименту сайту є творчим хобі, що включає попередньо намальований ескіз на лляному полотні, невеликі баночки з акриловою фарбою та пензлі. Малюнок пронумерований, де кожна цифра відповідає кольору. Хоча багато хто вважає цей вид мистецтва спрощеним, він містить безліч переваг. Малювання номерів підходить для всіх, не тільки приносить задоволення, але й допомагає стимулювати почуття та інтелект.

Художня діяльність сприяє розвитку мозку дитини та дорослого. Знайомлячи дітей з живописом, ви відкриваєте їм нові горизонти, допомагаєте стимулювати їхню творчість, займаючи малюка чимось іншим, окрім сидіння перед телевізором.

У чому користь картин за номерами


Дослідження показують, що діти навчаються багатьом речам через колір та зовнішній вигляд об'єктів, які вони малюють. Малюнки за номерами допомагають вашій дитині вивчити різні форми, а використання чисел навчить рахувати у захоплюючій ігровій формі. Пронумероване малювання також може мати терапевтичні переваги:

  • використання пензля по пронумерованим секторам спрямовує рухи, спрощуючи роботу, яку вони виконують;
  • заохочує поводитися з невеликими предметами та вчитися керувати своїм простором;
  • застосування дрібних інструментів з комплекту, що додається, покращує рухові навички дітей.

Розмальовки за номерами розвивають уяву. Вам не потрібно слідувати цифрам. Виразіть смак дитини, вибравши власний колір або вийшовши за межі вже певних форм. Створіть спільно унікальну роботу, яка мотивуватиме до розвитку навичок малювання.

Розмальовки допомагають контролювати емоції, не применшувати і не пригнічувати їх, а висловлювати художнім чином. Картини за номерами — мистецтво доступне кожному. Зіграйте роль великого художника та насолоджуйтесь представленими вам формами та фарбами. Вам не потрібно турбуватися про вибір кольору чи шукати потрібні інструменти усюди. Просто дивіться на цифри та насолоджуйтесь творчим процесом.

Кому не підійде малювання картин за номерами


Розмальовки за номерами корисні як для людей похилого віку, так і для дітей. Розфарбовування допомагає забути про проблеми та концентрує увагу на діяльності. Такий живопис дуже корисний для дорослих, які шукають віддушину. Мозок літньої людини так само чутливий до квітів та форм, як і дитячий.

Однак цей вид творчості може не підійти дітям 2-4 років, оскільки не кожен малюк погодиться дотримуватися чіткої інструкції нанесення фарб. Ви повинні враховувати особливості дитини, її здатність тримати кисть, а також сидіти певний час на місці. Одні малюки вже два роки відрізняються посидючістю, а іншим знадобиться ще кілька років для того, щоб спробувати малювати за номерами.

Починати варто з картин за номерами, які мають перший рівень складності, тобто великі поля для розфарбовування, а також малий набір фарб, що складається із п'яти кольорів. Намагайтеся зацікавити малюка, а після цього можете переходити до складніших наборів.

Розмальовка за номерами має багато психологічних переваг, допомагаючи розвивати інтелектуальні навички, творчі здібності та почуття порядку, концентрацію. Готові набори для живопису — ідеальний спосіб навчитися малювати фарбами та олівцями.

Живопис за номерами часто використовується, коли справа доходить до оформлення різних інтер'єрів, у тому числі в дитячій кімнаті. Барвисті картини, що зображають героїв улюблених мультфільмів, сподобаються найменшим, які дуже охоче приєднаються до спільного створення. Не пропустіть можливість замовити розмальовку, яка не лише дозволить спільно творити, проводити час на заняттях з малювання з вашою дитиною, а й відпочивати психічно.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук