Артроскопія коліна – ефективне відновлення хрестоподібної зв’язки


Опубліковано 28 Лютий 2023 о 18:00

Блог Діти в місті Рівне >  Здоровʼя і спорт >  Артроскопія коліна – ефективне відновлення хрестоподібної зв’язки


Артроскопія коліна – ефективне відновлення хрестоподібної зв’язки

Photo: rodyna-medical.com.ua


Анатомічно коліно має надзвичайно складну будову. Хрестоподібна зв’язка є складовою частиною колінного суглоба. Пошкодження передньої хрестоподібної зв’язки найчастіше пов’язані з травмами, різкими рухами. Відновити функції цього анатомічного утворення можна лише під час оперативного втручання.


Для багатьох пацієнтів єдиним шансом на повернення до нормального життя є операція на хрестоподібну зв’язку, ціна якої доступна для кожного.


Маніпуляції виконуються артроскопічно, достатньо невеликих розрізів у ділянці коліна, щоб забезпечити доступ до потрібної ділянки. Фахівці центру знаються на своїй роботі, тому гарантують якісне виконання всіх етапів операції.

 

Вибір техніки оперативного втручання залежить від багатьох факторів та визначається лікарем у кожному випадку індивідуально. Не варто займатися самолікуванням та ігнорувати наявність проблеми, адже порушення цілісності передньої або задньої хрестоподібної зв’язки, є одним із найсерйозніших уражень зв’язкового апарату. Дізнатися вартість послуг можна на офіційному сайті центру, достатньо перейти за посиланням https://rodyna-medical.com.ua/. Також на сторінці можна подати заявку на запис до ортопеда-травматолога, аби провести діагностику та лікування патологій колінного суглоба. 

 

У яких випадках також проводять артроскопію коліна?

 

Крім пошкоджень ПХЗ та ЗХЗ, така малоінвазивна процедурами показана при системних захворюваннях, що призводять до ураження скелету, при наявності патологій менісків та хряща. Окремої уваги потребує кіста Бейкера, а також звих надколінка. Артроскопію коліна можна робити з діагностичною та лікувальною метою, в залежності від особливостей кожного клінічного випадку.

 

Переваги артроскопії

 

Ендоскопічні технології призводять до мінімальної крововтрати. Крім того, після операції, період реабілітації триває менше ніж при проведенні відкритого втручання. 

 

  • Малоінвазивність.
  • Швидкість відновлення.
  • Мінімальні розміри надрізів.

 

Артроскопія демонструє гарні результати та дозволяє позбавитися болю. Вартість операції залежить від складності стану пацієнта, особливостей травми. Як будь-яка хірургічна процедура, пластика ПХЗ має потенційні ризики, але фахівці медичного центру «Родина» роблять все можливе, щоб звести до мінімуму імовірність можливих ускладнень. У післяопераційному періоді важливо дотримуватися рекомендацій лікаря, це сприятиме нормальному загоєнню та досягненню найкращих результатів. 

 

Після процедури не залишається навіть сліду від оперативного втручання. Період відновлення складає від двох тижнів до кількох місяців. Не відкладайте на завтра свій візит до лікаря, адже від цього залежить швидкість одужання. 

 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук