Традиції – те, чого потребує Україна


Опубліковано 15 Березень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Традиції – те, чого потребує Україна


Традиції – те, чого потребує Україна

Photo: Діти в місті


В кожній країні є свої певні традиції, які їх мешканці намагаються без виключення дотримуватися на свята. В Україні також є багато своїх традицій, але сьогодні наша країна та народ потребує більше акценту на звичаї та їх шануванні. Жінкам можна порадити переглянути стильні вишиті плаття, щоб додати в свій гардероб нотки традиційного українського вбрання, а чоловікам додати у свої повсякденні луки елементи вишивки на сорочках або джинсах. 

 

Як впливає традиція на людину 

 

Здавалось би, навіщо дотримуватись певних традицій та обмежувати себе в тому, що пропонує світ? Різноманіття їжі, вбрання та розваг, які кожна людина має день у день не дають зосередити увагу на головному – середині себе, де вже є всі відповіді на будь-яке запитання та призначення людини. Саме у традиціях можна спробувати пошукати свою силу та відновити через них віру. Що робить сам по собі звичай?

 

  • Щоб не мати таку розповсюджену психологічну проблему, яка на сьогоднішній день дуже популярна серед людей, а саме, коли ви заблукали та втратили розуміння, хто ви є. Людина може зіштовхнутися з цим у будь-який період свого життя – від юності до старості, через безліч причин. Та що, як не традиція, занурення в історію своїх предків може знову з’єднати вас з самим собою? Саме у наших коріннях захована таємниця того, хто ми є. Не обов’язково нікуди їхати, щоб отримати це розуміння. Адже ми – це повне відображення тих, хто нас породив, з чого ці люди складалися, що шанували. Повертаючись до традицій, людина гарантовано буде відчувати себе краще та це допоможе їй пізнати себе. Усі відповіді ще з народження є в середині нас самих. 
  • Сила всіх людей полягає у здатності їх до об’єднання та взаємодії. Який сенс у тому, що ми робимо усі дії та життя навколо себе комфортним тільки для себе та нічого не повертаємо натомість? Необхідно віддавати те, що в тебе є в світ, ділитися знанням та вчитися командній роботі та відпочинку. В нашій слов’янській культурі з давніх-давен було прийнято збиратися разом на вечерю в колі сім’ї або близьких людей. Наша глибока культура багата різноманітною їжею, яка вже стала для нас повсякденністю, або інколи зовсім зникла з нашого раціону, через запозичення з інших культур такої їжі, як піца або суші. Візьміть на себе ініціативу відродити культурну спадщину нашого народу у своїй сім’ї. Запросіть родичів та приготуйте борщ, вареники, квашену капусту – усі ті страви, які є лицем нашої країни та робіть це час від часу, щоб повертати себе до традицій свого народу. 

 

Не потрібно задаватися питаннями, що ми тут робимо та пірнати в це – достатньо відкрити писання наших предків, вивчити їх та зробити певні висновки, побачити там себе. Це допоможе менше вагатися та зосередити увагу на головному – на з’єднанні з собою та своїм Духом. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук