Нюанси вибору дитячого самоката


Опубліковано 21 Березень 2023 о 17:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Нюанси вибору дитячого самоката


Нюанси вибору дитячого самоката

Photo: allo.ua


Коли малюк уже достатньо впевнено самостійно рухається, варто подумати про засоби пересування, що розвиватимуть його навички ще краще. Звичайний візочок відійде на задній план, якщо запропонувати дитині самокат. Цей девайс допомагає покращувати координацію, з ним цікавіше гуляти, і він досить легкий для зручності щоденного користування. До того ж майже всі моделі регулюються за зростом, тому тішити малечу будуть роками.


Чому самокат – ідеальний подарунок для дитини


Щоб зробити щоденні прогулянки на свіжому повітрі активнішими та кориснішими, варто знайти зручний, компактний і легкий засіб пересування для малечі. Самокат є саме таким, адже його будова та функціональність передбачають:

  • можливість самостійного керування, що цікаво та весело;
  • розвиток вестибулярного апарату та м’язової системи;
  • покращення уважності й координації рухів.

Навіть не надто активні за своєю вдачею малята із захопленням опановують такий транспортний засіб. До того ж із ним легше долати значні відстані без перенапруження маленьких ніжок та батьківських рук. А різноманіття сучасних моделей дає змогу догодити навіть найвибагливішим дівчаткам та хлопчикам.


Щоб не помилитися з параметрами та дизайном, достатньо знати вік малечі й розбиратися в її захопленнях. Тоді знайти та підібрати на будь-який смак дитячі самокати в Харкові досить легко онлайн.


Як вибрати правильну модель


Щоб вибрати найбільш актуальний, безпечний та надійний самокат, потрібно орієнтуватися на вік дитини. Цей критерій впливатиме на визначеність із матеріалом корпусу, висотою керма, функціональністю та кількістю коліс. Можна виділити три основні вікові групи з відповідними порадами щодо вибору моделі такого транспорту:

  1. Дітям віком 1,5-2 роки можна придбати перший самокат. Але він мусить мати зручне знімне сидіння та батьківську ручку, бо малеча ще не впорається з керуванням. Щодо матеріалу корпусу та коліс — пластик підійде, адже навантаження невелике. Зазвичай такі варіанти мають 3 або 4 колеса.
  2. Для дітей від 2-х до 4-х років краще купувати триколісні моделі, проте вже без ручки для батьків. Три колеса роблять девайс стійким, а тому безпечним для самостійного користування. Металевий корпус прослужить довше, проте він важчий за пластиковий.
  3. У 5 та більше років актуальним варіантом буде двоколісний самокат. Він маневрений, швидкий та цікавіший для юних любителів активного дозвілля. Матеріал корпусу — метал, колеса — поліуретанові, що забезпечить тривалий термін експлуатації з відмінною керованістю та хорошою амортизацією.


Щодо висоти керма, для малечі будь-якого віку краще вибирати варіанти з можливістю регулювання цього параметру. Різноманітні моделі самокатів для дітей пропонує Алло в Харкові. Вибраний із любов’ю та увагою до деталей, такий подарунок буде тішити свого юного власника чи власницю роками. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук