Добірка рецептів для мангалу, від яких діти будуть у захваті


Опубліковано 12 Травень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Добірка рецептів для мангалу, від яких діти будуть у захваті


Добірка рецептів для мангалу, від яких діти будуть у захваті

Photo: Freepik


Літо вже дуже близько, а це означає, що незабаром з'явиться бажання проводити більше часу на свіжому повітрі. Хтось їздить на дачу, хтось виходить у парк, а в когось є власне подвір'я, де можна відпочити від важких буднів.

Звичайно ж, на свіжому повітрі завжди хочеться їсти. У цей момент постає питання, як догодити всім членам сім'ї, маючи при цьому мінімум часу. «Діти в місті» зібрали для вас список цікавих та простих страв для мангалу, які неодмінно сподобаються вашим дітям.


Чізбургери на грилі

Діти дуже люблять бургери, а приготування їх на грилі надає їм аромату диму, який робить їх ще смачнішими. Приправте фарш сіллю і перцем, сформуйте котлети і смажте на грилі до бажаної температури. Додайте сир та начинки, такі як салат, помідори та солоні огірки, і зберіть бургер.


Курячі шашлички на грилі

Замаринуйте кубики курячої грудки в суміші оливкової олії, лимонного соку, часнику та трав, а потім надягніть їх на шампур з помідорами чері, болгарським перцем та цибулею. Готуйте на грилі, поки курка не засмажиться, а овочі злегка не підрум'яняться.


Кукурудза на грилі в качанах

Замочіть кукурудзу в холодній воді на 30 хвилин, потім смажте на середньому вогні, періодично перевертаючи, доки зерна не підрум'яняться і не стануть м'якими. Подавайте з вершковим маслом та сіллю.


Читайте також: Топ-5 супів, які полюблять ваші діти


Ананас на грилі

Наріжте свіжий ананас кружальцями, змастіть сумішшю меду та кориці та обсмажте на грилі до легкого рум'янцю. Подавайте теплим із кулькою ванільного морозива.



Photo: Freepik


Домашня піца

Нехай ваші діти прикрасять свою піцу улюбленими начинками, після чого відправте її готуватися на мангал. У вас буде справжній шедевр, схожий на піцу, яка готується в печі.


Рибні тако на грилі

Підсмажте філе риби на грилі та подавайте його на теплих коржах з нарізаними кубиками помідора, листям салату та ложкою сметани або гуакамоле.


Зверніть увагу на нашу добірку рецептів страв, які можна приготувати на багатті.


Смажені свинячі відбивні

Приправте свинячі відбивні сумішшю солі, перцю, часникового порошку та паприки. Смажте їх на середньому вогні по 4-5 хвилин з кожного боку до повної готовності.


Шашлички з креветок на грилі

Замаринуйте креветки в суміші оливкової олії, часнику, лимонного соку та трав не менше ніж на годину. Після цього надягніть їх на шампури і смажте на середньому вогні по 2-3 хвилини з кожного боку.



Photo: Freepik


Фрікадельки барбекю

Змішайте яловичий фарш або індичку з панірувальними сухарями, яйцем, нарізаною цибулею, часником. Сформуйте кульки і смажте на середньому вогні протягом 10-12 хвилин, періодично перевертаючи до повної готовності.


Вегетаріанські шашлички

Підготуйте ваші улюблені овочі (наприклад, болгарський перець, помідори, гриби та кабачки), надіньте їх на шампури і змастіть оливковою олією та приправами. Смажте на середньому вогні протягом 8-10 хвилин, періодично перевертаючи, доки вони не підрум'яняться.


Сосиски на грилі

Обсмажуйте ваші улюблені сосиски на середньому вогні протягом 10-12 хвилин, періодично перевертаючи, доки вони повністю не приготуються і не підрум'яняться. Подавайте з улюбленим соусом барбекю чи приправами.


Вам може сподобатися наша стаття: Не лише борщ: добірка рецептів незвичайних українських страв

Під час відпочинку на природі будьте обережні і пам'ятайте про небезпечних комах. Скористайтеся нашою статею "Укуси змій, кліщів, мошок: перша допомога та правила безпеки".






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук