Що потрібно враховувати при виборі кутової кухні


Опубліковано 16 Серпень 2023 о 12:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Що потрібно враховувати при виборі кутової кухні


Що потрібно враховувати при виборі кутової кухні

Photo: freepik.com


Кутова кухня (Г-подібна) – це варіант розміщення кухонного гарнітура, який дозволяє чітко розмежувати приміщення на кілька функціональних зон. При такому розміщенні всі шафки та побутові прилади розміщені перпендикулярно один до одного вздовж стін, що забезпечує зручний доступ до будь-якого кута кухні.


Коли варто вибирати кутову кухню 


Вважається, що Г-подібний кухонний гарнітур більш зручний, практичний та місткий. У цьому його основні переваги. Але лише за умови, що кут справді використовується раціонально. Сміливо вибирайте кутове планування, якщо:

 

  • приміщення має прямокутну чи квадратну форму;
  • кухня дуже маленька;
  • дозволяє бюджет;
  • можна задіяти підвіконня як додаткову стільницю та обідню зону;
  • потрібно більше місць для зберігання;
  • хочете створити ідеальний робочий трикутник.

 

Г-подібна кухня у квадратному чи прямокутному приміщенні допоможе зберегти баланс та правильні пропорції, залишивши при цьому достатньо місця для обідньої зони. За бажанням  можна купити кухню в інтернет-магазині недорого.


Алгоритм вибору кутової кухні


Як правильно вибрати кутову кухню? Перший етап – заміри та аналіз. Потрібно продумати розміщення кухонної техніки, меблів та яке наповнення кухонних шафок та тумб вам необхідне.

 

Другий етап – виміряти техніку, визначити висоту стільниці, габарити підвісних шафок, спосіб відкриття дверцят. Продумати внутрішнє наповнення тумби (полиці, ящики, кошики тощо).

 

Третій етап – визначитися зі стилем та дизайном кухні. Четвертий – викликати замірників та ретельно опрацювати всі розміри та деталі конструкцій меблів, способи встановлення кухонної техніки. Точно визначити та відзначити на стіні висоту розташування підвісних шафок та тумб. Замовити меблі.

 

Тільки після цього можна замовляти фартух або облицьовувати плиткою стіну над робочими поверхнями плити, мийки та стільниці.


Стиль та матеріали


Різноманітність стилів кутових кухонь дозволяє підібрати потрібний варіант для будь-якого інтер'єру:

 

  1. Класичний стиль – це натуральні дорогі матеріали, прості чіткі лінії, стримана текстура з малюнком дерева або з однотонним покриттям. Пастельні натуральні кольори, нейтральний білий чи сірий.
  2. Хай-тек – це строгість ліній, простота, стриманість без декорацій. Кольорова гама – білий, чорний, бежевий, металік.
  3. Кантрі – це гарнітур із натуральної деревини, декорації. Натуральні кольори, яскраві акценти.
  4. Лофт – це злиття нового та старого, функціональність та стриманість. Натуральні матеріали, природні кольори.

 

Грамотне розміщення кутових кухонних меблів, побутової техніки зробить процес приготування їжі набагато простіше і швидше. Якісні меблі, затишна обстановка, зручне планування зроблять вашу кухню місцем, яке поєднає всю сім’ю.

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук