Як вибрати ідеальну прогулянкову коляску для малюка


Опубліковано 30 Листопад 2023 о 13:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Як вибрати ідеальну прогулянкову коляску для малюка


Як вибрати ідеальну прогулянкову коляску для малюка

Photo: allo.ua


Візочок потрібно вибирати з тією ж ретельністю, що й автомобіль для сім'ї. Адже транспорт для малюка дарує комфорт не тільки йому самому, а і його батькам. Прогулянковий візок — один із найкращих варіантів, оскільки дає змогу уникнути зайвих витрат і незручностей із розміщенням. Унікальність і функціональність такого дитячого транспорту дає змогу зробити прогулянки комфортними та приємними. Коляска може використовуватися з народження і до трьох років. Вона маневрена, відрізняється підвищеною ергономікою й може підлаштовуватися під дитину. 


Види прогулянкових візків


Ще декілька років тому прогулянковий візок підходив тільки для малюків старше 6 місяців. Але сучасні моделі можуть розкладатися до повного горизонтального положення, завдяки чому використовуються з народження. Їх поділяють на 3 типи:

  1. тростина;
  2. книжка;
  3. парасолька.

Вони легко вміщаються в багажник і можуть використовуватися як ручна поклажа, якщо ви плануєте подорож.


Усі моделі компактні, тому зручні в експлуатації, але найпопулярнішими вважаються дитячі коляски, які складаються за принципом книжки. Виробники випускають як літні, так і зимові варіанти.


Також можна зустріти універсальні візочки для цілорічного застосування.

  1. Взимку варто віддавати перевагу виробам із великими колесами та протекторами. Вони легко долають бруд і замети, але мають один недолік — вага колясок починається від 12 кг.
  2. Літні моделі легші й мають менші габарити. Вони доповнюються перфорацією й спеціальними отворами для кращого провітрювання.
  3. Всесезонний транспорт увібрав у себе переваги вищевказаних візків: він характеризується підвищеною прохідністю за ваги від 8 до 11 кг, має відсіки для вентиляції, які закриваються за необхідності.

Основні критерії вибору


Щоб експлуатація була комфортною, потрібно купувати маневрений візок, оскільки тротуари в Україні складно порівняти із дорогами на швидкісних шосе. Великі колеса характеризуються кращою амортизацією, що дозволяє дитині не відчувати всі ями й нерівності на шляху. Бажано, щоб вони були безкамерними й виготовленими з пінополіуретану. Серед головних критеріїв вибору:

  1. Безпека. Фахівці рекомендують вибирати вироби з п'ятиточковими ременями. Нерідко вони доповнюються бампером, який знімається за необхідності.
  2. Ергономічність. Бажано, щоб коляска мала 2–3 положення спинки, аби дитина могла не тільки сидіти, а й спати під час прогулянки. Жорсткість спинки має принципове значення для правильного формування постави.
  3. Керованість. У кожному візку має бути гальмо та стопор. Зазвичай вони являють собою невеликі педалі, але деякі моделі оснащені електронним механізмом.
  4. Додаткові аксесуари. Для зручності батьків знадобиться місткий кошик для покупок, підсклянник, навісна сумка та муфта з чохлом. Дитині буде комфортно з москітною сіткою і дощовиком.

Ціни візочків різні та залежать від виробника. Бюджетні моделі, представлені в каталозі Алло в Харкові, випускають виробники з Польщі, України та Китаю. Дорожчі — італійські та німецькі компанії.





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук