В очікуванні Нового року: як створити незабутній святковий настрій


Опубліковано 01 Грудень 2023 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  В очікуванні Нового року: як створити незабутній святковий настрій


В очікуванні Нового року: як створити незабутній святковий настрій

Photo: Freepik


Свято не станеться саме по собі, а святковий настрій не прийде нізвідки. Більше того, психологи вважають, що отримувати насолоду від очікування свята важить не менше, ніж гарний настрій під час свята. Особливо для дітей.

«Діти в місті» зібрали топ порад для створення новорічного настрою з дітьми. Підготовка до свята допоможе навчити дітей плануванню, скоротить час в очікуванні свята і покаже, як можна створювати маленькі дива у буденних справах.


Очевидне: дивіться разом новорічне кіно


Чомусь різдвяні фільми та мультики створюють свій особливий настрій. І зовсім не важливо, буде це веселий мультик, пригодницький бойовик або холодна сніжна драма. Ці стрічки так затягують, що ніхто не зможе відірвати вас від екрана, а час, проведений за переглядом разом з дітьми, надасть особливого настрою вашим вечорам.


Читайте також: Добірка новорічних фільмів та мультфільмів для перегляду з дітьми


Запахи та де їх узяти


Photo: Freepik


Психологи вважають, що запахи закарбовуються у пам’яті сильніше і на довше, ніж будь-що інше. Тому створювати настрій можна і запахами – такими приємними, солодкими, через які одразу виринають спогади про щасливі й радісні свята. Це, звичайно ж, соковито-солодкий запах мандарина, який чистять; лісовий запах ялинки, якщо ставити живу; в родинах, де печуть на свята, – це запах імбирних пряників.

Сходіть у супермаркет разом з дитиною. І хай вона сама обере ті фрукти, овочі, продукти й речі, які пахнуть їй святом. До того ж, ви можете започаткувати свій особистий родинний запах новорічних свят. Чому б не обрати, наприклад, авокадо?


Подарунки рідним і близьким


Період новорічних свят – неймовірний час, щоб показати дитині, наскільки важливо не тільки приймати подарунки, але й дарувати їх. Дитина може навчитися отримувати задоволення від того, що вона робить, а не тільки від того, що отримує. У майбутньому це стане в пригоді у роботі, стосунках і повсякденному житті.

Заплануйте разом, що і кому ви подаруєте. Обирайте, шукайте, купуйте, робіть власноруч – це все частина святкових ритуалів. І обов’язково пакуйте у святковий папір. Цінність загорнутого пакунка в тому, що окрім подарунка, людина отримує ще й миті очікування та сюрприз-несподіванку.


Зверніть увагу на нашу добірку: Ідеї сучасних подарунків на свята для дітей


Ідеальна ялинкова іграшка


Photo: Freepik


Ось цей прийом прекрасно розвантажує дітей, допомагає переключитися і вчить зосереджуватися.

Вирушайте разом з дитиною на пошуки ідеальної ялинкової іграшки. Запропонуйте дитині знайти не просто іграшку, а «ту саму», най-най-найліпшу. Шукайте всюди – у супермаркетах, на ринках, у знайомих і у бабусі. Цей квест може стати захопливою новорічною пригодою.


Загляніть на тематичні святкові майстер-класи


Вогники й лампочки


Маленькі світлі крапельки лампочок створюють особливу атмосферу у кімнаті, квартирі, будинку. Тьмяне світло наповнює теплом і передчуттям свята.

Хай дитина допомагає вам розвішувати гірлянди. Не виходить повісити? – Ламайте систему! Покладіть гірлянду на підлогу вздовж стіни. Або на стіл. Або у шафу чи на книжкову полицю.

Тим паче зараз стільки різновидів гірлянд. Можна знайти будь-якого кольору і будь-якої довжини. Тож видумуйте для гірлянд найнеочікуваніші місця.


Вам може стати в нагоді наша стаття: Створюємо дітям новорічний настрій: шедеври святкових рекламних роликів






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук