Топ фраз, які зроблять вашу дитину щасливою


Опубліковано 28 Березень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Топ фраз, які зроблять вашу дитину щасливою


Топ фраз, які зроблять вашу дитину щасливою

Photo: Freepik


Слова, які ми використовуємо у своєму спілкуванні з дітьми щодня мають глибокий вплив на їх самопочуття та самооцінку. Позитивні та підбадьорливі фрази підвищують впевненість, позитивно впливають на емоційний стан, а також зміцнюють зв’язок між батьками та дітьми.

«Діти в місті» зібрали для вас добірку фраз, які варто використовувати у спілкуванні з дітьми.


Фрази, які свідчать про любов


«Ти змушуєш мене посміхатися»

Для дитини усвідомлення того, що її присутність приносить щастя і радість оточуючим дуже важливо. Тому обов’язково висловлюйте слова вдячності за її унікальні якості та риси характеру. Давайте дитині зрозуміти, що її люблять та цінують не за щось, а просто тому, що вона є.


«Я вірю в тебе»

Підтримка та віра в дитину неоціненні, особливо, коли дитина долає труднощі та стикається з викликами. Усвідомлення того, що вдома завжди підтримають та підставлять плече, надає сил та наснаги.


Читайте також: Топ-7 батьківських фраз, від яких варто відмовитись


Фрази, які підтримують



Photo: Freepik


«Я радий, що ти ставиш мені запитання»

Цю фразу варто використовувати у противагу відмахуванням від дитини. Нерідко батьки через зайнятість не знаходять часу, щоб вислухати дитину та просто поспілкуватися з нею. Ця фраза дає дитині зрозуміти, що у вас є на неї час і ви залюбки з нею поспілкуєтеся.


«Ти здатна на все»

Це підтримуюча фраза, яку час від часу необхідно чути всім людям, адже не всі здатні підтримувати себе самостійно. Більшості людей просто необхідна підтримка, щоб рухатися до своїх цілей і досягати їх.


«Це нормально - робити помилки»

Ніколи не сваріть дитину за помилки. Навпаки, наголошуйте на тому, що на помилках необхідно вчитися, це досвід. Лояльність до помилок виховує здатність пробувати і не боятися провалів. Такі люди досягають набагато більше.


«Чудово, що в тебе є своя думка»

Така фраза дає дитині розуміння того, що вона важлива та цінна. Крім того, вона навчає не боятися висловлювати свою думку, навіть, якщо вона відрізняється від думки дорослих.


Фрази, які свідчать про те, що дитина важлива



Photo: Freepik


«Я пишаюсь тобою»

Намагайтеся демонструвати та постійно проговорювати, що ви пишаєтеся своєю дитиною та її досягненнями. Хваліть дитину навіть за невеличкі важливі справи. Наприклад, за прояв доброзичливості до інших або за те, як дитина вийшла зі складного конфлікту з однолітками.


«Чим би ти хотів зайнятися?»

Добре, якщо ви радитеся з дитиною та цікавитеся її думкою з приводу того, як провести ваш вільний час. Це дає дитині зрозуміти, що вона теж може щось вирішувати та на щось впливати.


«Тобі потрібна моя допомога?»

Ця фраза дає зрозуміти, що ви завжди готові допомогти дитині та підставити своє плече.


«Тебе достатньо»

Дуже глибока фраза, яку необхідно час від часу чути як дітям, так і дорослим. Запевніть вашу дитину в тому, що вона цінна і гідна любові, не зважаючи на те, які оцінки вона отримує в школі, або як багато досягла у спорті.


Пам’ятайте, що слова, які ми говоримо дітям, формують їх уявлення про себе та навколишній світ. За допомогою фраз, які підтримують та свідчать про любов і прийняття, ви можете допомогти вашим дітям стати щасливими та впевненими у собі.


Вам може сподобатися наша стаття: Школа для батьків: як замінити токсичні фрази у спілкуванні з дитиною






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук