Який телефон купити дитині? ТОП порад для батьків


Опубліковано 01 Квітень 2024 о 12:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Який телефон купити дитині? ТОП порад для батьків


Який телефон купити дитині? ТОП порад для батьків

Photo: patifon.ua


Багато школярів продовжують навчатися онлайн, тому покупка гаджетів окрім іншого шкільного приладдя є актуальною.


При тому покупка першого смартфону дитині доволі суперечливе питання. Хтось привчає дитину до гаджета ще з памперсів, а хтось сумнівається в тому, чи потрібні смартфони школярам. Тому далі розглянемо питання, як же ж обрати смартфон https://patifon.ua/catalog/chehly-telefonov-46 для дітей та не помилитись з вибором. 


ТОП 8 порад для вибору дитячого телефона


Міцний дисплей і належний захист

Навіть якщо ваша дитина наполягає на найкращому догляді за своїм новим смартфоном, краще зберігати спокій і купити модель з ударостійким дисплеєм. Під час ігор у школі смартфон може легко впасти на землю або на асфальт і пошкодитися. Тому шукайте моделі зі склом Gorilla Glass, бажано 4 або 5 версії. Це може коштувати трохи дорожче, але воно того варте в порівнянні з заміною розбитого дисплея.


Посилена конструкція корпусу

Щоб захистити свій мобільний телефон ще краще, ви можете придбати аксесуари, наприклад:

  • Корпус для смартфону
  • Захисне скло для мобільних телефонів
  • Захисні плівки

Міцний корпус

Обираючи гаджет для дев'ятирічної дитини, слід звертати увагу не лише на дисплей, який найбільш вразливий до механічних пошкоджень, а й на корпус та його міцність. Так телефон прослужить довше і не буде випадково пошкоджений, наприклад, під час ігор. Привабливі дитячі чохли будуть прекрасним доповненням для захисту телефону.

Потужний акумулятор

Діти майже завжди користуються своїми смартфонами. Це, природно, споживає багато енергії акумулятора. Ви також хочете мати можливість завжди залишатися на зв'язку зі своїми дітьми. Ось чому вам слід вибрати модель з гарною батареєю.

Мобільний телефон для дітей у віці 8-12 років потребує саме такого акумулятора. Тому обирайте модель з батареєю не менше 5000 мАг. Це важливо для смартфонів для дитячих ігор.

GPS-локація

Якщо ви думаєте купити дитині звичайний мобільний телефон замість гаджета, зверніть увагу на функцію GPS-трекінгу. Старі мобільні телефони з клавіатурою рідко мають таку функцію. Дитячі мобільні телефони з опцією локалізації допомагають контролювати, де знаходиться дитина. Існують спеціальні додатки, які можна швидко завантажити та встановити.


Photo: patifon.ua


Дитячі мобільні телефони з функцією GPS, природно, підвищують безпеку дітей і гарантують, що вони знають, де знаходяться. Це має особливе значення для дітей молодшого віку, саме тому дитячі мобільні телефони від 8 років повинні бути оснащені цим рішенням.

Камера

Фотографування - важлива функція всіх смартфонів, навіть дитячих, оснащених камерою. Обираючи смартфон для фотографування, не дивіться лише на сухі цифри в технічних параметрах. Кількість мегапікселів не обов'язково є синонімом хорошої якості зображення. Мають значення й інші характеристики, такі як тип і кількість об'єктивів (у топових моделях їх 4), яскравість і програмне забезпечення смартфону. Фотосмартфони для дітей можна купити приблизно за 10 тис грн.

Батьківський контроль за мобільними телефонами

Важливо довіряти, але маленькі діти можуть робити речі, не зовсім корисні й допустимі для них. Саме тут може допомогти батьківський контроль в Android (найпопулярнішій системі). Він дозволяє доступ лише до певних функцій і додатків.

На додаток до системних опцій, також добре використовувати спеціальні додатки для батьківського контролю, такі як Kids Place з Google Play Store або Microsoft Family Safety. Також варто розглянути можливість використання преміум-блокування електронної пошти.

Функція батьківського контролю необхідна, наприклад, для мобільних телефонів 11-річних дітей, які можуть встановлювати потенційно небезпечні програми з цікавості.


Також ви можете, звичайно придбати для вашого сина чи доньки спочатку кнопкові телефони https://patifon.ua/catalog/mobilnue-telefonu-54 в яких, між іншим, теж багато переваг. Адже вони недорогі та значно простіші в користуванні.


Тож бажаємо вам зробити правильний вибір! Нехай ваша дитина користується телефоном з задоволенням та якомога довше!





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук