Культурна спадщина України: куди поїхати з дітьми


Опубліковано 05 Квітень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Культурна спадщина України: куди поїхати з дітьми


Культурна спадщина України: куди поїхати з дітьми

Photo: Freepik


Весна продовжує радувати українців чудовою погодою, пропонуючи витрачати свій вільний час на прогулянки та подорожі. Насправді, весною подорожувати більш комфортно, ніж влітку, адже останні роки влітку в Україні спостерігається шалена спека.

То куди ж поїхати на вихідні, поки у дітей немає канікул для повноцінної відпустки? «Діти в місті» зібрали для вас добірку чудових місць в Україні, які обов’язково треба відвідати. Обирайте те, що найближче до вас.


Києво-Печерська Лавра


Києво-Печерська Лавра – це історичний комплекс, який відноситься до найголовніших релігійних пам’яток в Україні. Під час відвідування Києва обов’язково загляньте сюди. Цей монастир – неймовірна історична цінність, адже він був заснований у XI столітті за часів правління князя Ярослава Мудрого.

Комплекс відомий своїми печерами, де досі зберігаються мощі православних святих. Києво-Печерська Лавра внесена до списку ЮНЕСКО.

До речі, відтепер печери Києво-Печерської Лаври мають відцифровану версію:



Video: skeiron #SaveUkrainianHeritage


Резиденція митрополитів Буковини і Далмації



Photo: з відкритих джерел


Цей чудовий комплекс, який часто називають українським Хогвартсом, знаходиться у Чернівцях. Ця резиденція була побудована у 1864 році за часів Австрійської імперії. У комплекс входить багато об’єктів, серед яких палац митрополитів, собор Святого Іоанна Богослова тощо.

Сьогодні на території історичного комплексу розташований Чернівецький національний університет. Це місце щороку приваблює тисячі туристів, адже архітектурна краса резиденції неймовірна.


Високий замок


Легендарна гора у Львові, з якою пов’язано безліч історій та легенд. Сьогодні – це один з туристичних маршрутів під час відвідування Львова.



Video: Перший західний


Ужгород



Photo: з відкритих джерел


Весна – ідеальний час, щоб відвідати це квітуче місто з сакурами та магноліями. Обов’язково прогуляйтеся в Ужгородський замок та відвідайте музей просто неба. Прогуляйтеся по набережній та обов’язково зробіть фото біля архітектурних пам’яток періоду Австро-Угорщини.


Вам може сподобатися наша стаття: Відкриваємо Україну: топ-10 замків і фортець, які варто показати дітям


Умань


Це місто щороку приймає десятки тисяч туристів як з України, так і з інших країн. Крім того, що Умань є місцем паломництва хасидів, воно приваблює туристів завдяки грандіозному парку «Софіївка».

Цей парк був заснований у 1796 році польським магнатом Станіславом Потоцьким як подарунок дружині Софії. Протягом двох століть парк активно розбудовували, а дерева росли. Сьогодні цей парк – місце сили та природної краси.


Корсунь-Шевченківський


Чудове місто в Черкаській області, яке часто обходять увагою. А тут насправді, є на що подивитися і чим надихнутися.



Video: Туризм та подорожі


Досліджуйте Україну разом з дітьми, адже саме так виховується любов до своєї батьківщини.


Читайте також: Відкриваємо Україну: природні чудеса, які має побачити кожен






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук