Настільні ігри для дітей – які бувають та як вибрати


Опубліковано 20 Травень 2024 о 17:00

Блог Діти в місті Рівне >  Оглядові статті >  Настільні ігри для дітей – які бувають та як вибрати


Настільні ігри для дітей – які бувають та як вибрати

Photo: podushka.com.ua


Іграшки – незамінна річ, вони дозволяють швидко та просто організувати дозвілля малечі різного віку та з будь-якими інтересами.


Все частіше вибір падає на настільні ігри для дітей. Адже це не тільки захопливе проведення часу, а й чудовий спосіб розвитку підростаючого покоління.


Пропонуємо вам невеликий екскурс у світ настільних ігор, який допоможе розібратися з їхніми особливостями. 


Користь від настільних ігор


Ігри подібного типу сприяють розвитку безлічі навичок у дітей. В першу чергу вони покращують комунікативні здібності, тобто вміння ефективно спілкуватися з іншими дітьми та дорослими. Адже настільні ігри передбачають участь кількох гравців та навіть команд. Крім того вони сприяють розвитку дрібної моторики, спритності, уяви, логічного мислення, посидючості та виконанню завдань з урахуванням думки інших учасників. Також настільні ігри здатні поліпшити інтелектуальну функцію дитини. Тому час, проведений за грою, буде корисним та продуктивним. 


Види настільних ігор


Настільні ігри дуже різноманітні. Так само як інші іграшки для хлопчиків та дівчат. З одного боку це ускладнює вибір, з іншого – дозволяє легко знайти варіант для кожної дитини. Щоб батькам було простіше орієнтуватися в асортименті, ігри ділять на кілька видів. 



Photo: Головоломка Кольоринки 1-2 гравці Rubik's

Карткові

Ігри, засновані на різній кількості карт, що нагадують класичну гральну колоду чи можуть містити азартні та захопливі завдання. Це емоційні ігри, які приносять задоволення як дітям, так і дорослим. Приклад: “Залізна людина”, “Уно”, “Skip Bo”.

Логічні

Ігри, що сприяють розвитку логічного мислення та потребують проведення аналізу для знаходження кращого рішення певного завдання. Приклад: сортери, “Cortex Challenge”, “П’ятнашки”, “Triominos”.


Photo: Головоломка Пірамідка Rubik's

Пізнавальні

Ігри, що допомагають дітям отримати певні знання чи навички. Приклад: “Ерудит”, “Зростаємо разом”, “Діно спорт”.

Розважальні

Прості та захопливі ігри, мета яких розважити та порадувати дітей, зробити спільне проведення часу цікавим. Приклад: “Кумедні гримаси”, “Казино”, “Фокуси”, “Angry Birds”.


Photo: podushka.com.ua

Стратегічні

Ігри, в яких потрібно розробляти та застосовувати плани дій для досягнення мети. Приклад: “Super Puper”, “Цивілізація”.

Економічні

Ігри, що вчать дітей фінансових та економічних принципів, розвивають навички управління ресурсами. Приклад: “Монополія”, “Суперфермер”, “Рахуємо здачу”, “Лісові комерсанти”.


Як вибрати


У першу чергу настільна гра повинна відповідати віку дитини. А щоб ігровий процес був захопливим та викликав задоволення, необхідно враховувати інтереси малюка. Також важливим є рівень складності. Треба починати з варіантів, що відповідають навичкам сина чи доньки, поступово збільшуючи складність у міру їх зростання та розвитку.

Сподіваємося, що ця інформація допоможе вам вибрати настільну гру, яка не тільки розважить дитину, а й буде корисною. 

 





Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук