Куди піти з дитиною у Празі: план для батьків


Опубліковано 27 Травень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Куди піти з дитиною у Празі: план для батьків


Куди піти з дитиною у Празі: план для батьків

Photo: Freepik


Прага – одне з найгарніших європейських міст. Кожен куточок цього старовинного міста захоплює та вражає. Щоб насолодитися Прагою та побувати в усіх визначних місцях не вистачить пари днів. Краще виділяти на вивчення та подорож близько тижня.

«Діти в місті» підготували для вас путівник по найцікавішим і визначним місцям столиці Чеської Республіки, які можна відвідати разом з дітьми.


Зверніть увагу на наш каталог: Куди піти з дитиною за кордоном: розваги, цікаві локації


Історичні мандрівки


Звичайно, Прага - це, у першу чергу, захоплива історія. Тому обов’язково приділіть час екскурсії по місту, відвідавши Староміську площу. Це головна площа Праги, де знаходяться красивезні будівлі, схожі на замки, а також найстаріший в Європі астрономічний годинник. Ця площа була частково зруйнована під час Другої світової війни, однак значна частина історичних будівель збереглася.

Біля Староміської площі є безліч маленьких вуличок, де ви зможете знайти торговців крамом на будь-який смак, а також поласуєте чеськими солодощами.

Другий обов’язковий пункт призначення під час прогулянки по центру міста – це Карлів міст. Неймовірне місце, яке дихає історією. Карлів міст був побудований в період з 1357 по 1380 роки. Він поєднує місто, яке розділяє річка Влтава. Міст прикрашений статуями різних святих та історичних постатей.

Пройшовши від Староміської площі через міст, ви потрапите в другий неймовірний історичний район Праги Мала-Страна.


Тут знаходиться багато цікавинок, які варто відвідати:

  • стіна Джона Леннона,
  • острів Кампа,
  • музей Франца Кафки,
  • найбільш вузенька вулиця в світі,
  • Вальдштейнський палац,
  • чеська Венеція.

Та й взагалі, прогулянка по цьому району – це щось особливе. Маленькі вулички, музеї, оригінальні заклади та купа пригод.

Далі за планом – величний Празький град. Цей розгалужений комплекс включає неймовірної краси собор Святого Віта, Старий королівський палац і мальовничу Золоту вулицю – першу вулицю у місті. Краще, якщо ви прогуляєтеся по цих місцям з гідом, адже це дасть вам змогу дізнатися купу цікавого про історію цих особливих місць.


Більше про відпочинок у Чехії читайте в нашій статті: Де відпочити з дітьми в Чехії: добірка цікавих місць


Неймовірні види



Photo: Freepik


Прага – це місто з пагорбами, тому тут є доволі багато місць з оглядовими майданчиками, з яких відкривається неймовірний вигляд на місто. Одне з таких місць - пагорб Петршин і оглядова вежа. На нього можна піднятися на фунікулері. На пагорбі побудована Петршинська оглядова вежа, яку часто називають міні-Ейфелевою вежею. Також біля вежі розташовані гарні сади та зони для прогулянок. Вид на Прагу з цього місця дуже захоплює.

У вечірній час чудові види на місто відкриваються з Летенських садів. Там є оглядові майданчики, великий парк з видом на центр міста і річку Влтаву.

Ще одне місце – Вишеград. Історична фортеця, яка знаходиться на височині. З цього комплексу відкриваються гарні краєвиди на річку і велике місто.

Якщо у вас є час, ви можете відвідати одразу декілька місць, з яких відкриваються неймовірні панорами.



Video: ALL in 4K

Цікавинки для дітей


Головне місце, яке сподобається дітям у Празі, це Празький зоопарк. Це набагато більше, ніж зоопарк, це величезний комплекс з розвагами на будь-який смак. Виділяйте на відвідування зоопарку цілий день, а якщо у вас залишиться час, відвідайте Тройський замок, який знаходиться навпроти зоопарку. Дуже гарний комплекс як для прогулянок, так і для отримання естетичного задоволення.

Радимо також зайти в замок на екскурсію і відшукати на розписаних стелях українських козаків. Це буде цікавий квест для дітей.

Поруч із зоопарком також знаходиться ботанічний сад, де можна насолодитися гарними видами та сховатися під деревами від палючого сонця.

Якщо ваша дитина полюбляє музеї, завітайте в Національний Технічний Музей, який захопить дітей та дорослих своїми експозиціями. Транспорт, архітектура, фотографія, астрономія – все це та багато іншого чекає на вас в цьому музеї.

Дітям точно сподобається Кет-кафе, де до вас на стіл під час обіду може залізти кішка або кіт. В Празі таких декілька.



Video: HONEST GUIDE


Радимо покататися на катамаранах і подивитися на місто, проїжджаючи по річці. Це дуже цікаво та захоплююче.

Поділимося з вами ще декількома особливими місцями, про які туристи можуть й не знати. Після прогулянки на катамаранах ви можете пройтися на Стрілецький острів посеред Влтави і погодувати морквою нутрій. Влітку їх там дуже багато, вони майже ручні і залюбки приймають частування від відвідувачів. А далі, перейшовши до острова Кампи, можна відшукати берег, де живуть лебеді. Їх теж можна почастувати чимось смачненьким. Наприклад, листям салату. Головне – не годуйте їх хлібом, бо для лебедів це дуже шкідливо.

А якщо ви хочете побачити трошки України у Празі, радимо вам знайти пам’ятник Тарасу Шевченку, а також пошукати пам’ятну табличку ще одному українському письменнику на Палаці Жофін, який знаходиться на Слов’янському острові в центрі Праги.


Це лише частина місць, які варто відвідати у Празі. Це місто закохує у себе з першого погляду і залишає свій слід у серці. Вам точно не буде нудно, адже, щоб дослідити всю Прагу не вистачить і місяця.


Читайте також: Карти туриста в Європі: топ міст, де можна відвідувати музеї зі знижкою






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук