Добірка осінніх рецептів з гарбуза


Опубліковано 29 Жовтень 2024 о 10:00

Блог Діти в місті Рівне >  Добірка осінніх рецептів з гарбуза


Добірка осінніх рецептів з гарбуза

Photo: Freepik


Осінь багата на сезонні овочі та фрукти, які до того ж дуже доступні по ціні. Доволі часто ми недооцінюємо потенціал таких продуктів, як морква, буряк та гарбуз, які не лише багаті на вітаміни, а ще й універсальні у приготуванні.

«Діти в місті» зібрали добірку чудових рецептів з гарбуза, якими можна побалувати своїх близьких.


Крем-суп з гарбуза


Це ідеальна страва для холодних днів, адже вона чудово зігріває і містить багато вітамінів, які підтримують нашу імунну систему восени.


Вам знадобиться:

  • 500 гр гарбуза,
  • 1 морква,
  • 1 картоплина,
  • 1 цибулина,
  • 500 мл овочевого бульйону,
  • 100 мл вершків.

Наріжте овочі. Першою обсмажте цибулю, після чого додайте інші овочі і тушкуйте 5 хвилин. Додавайте овочевий бульйон і варіть суп приблизно 15-20 хвилин, поки овочі не стануть м’якими. Після готовності, додайте спеції за смаком і збийте суп блендером до однорідної консистенції. Додайте вершки та подавайте до столу. Суп можна прикрасити насінням гарбуза або сухариками.


Вам може сподобатися наша стаття: Здивуйте своїх близьких: рецепти сніданків, як в ресторані


Гарбузові млинці


Чудовий десерт, який стане прикрасою вашого сніданку.


Вам знадобиться:

  • 1 склянка гарбузового пюре,
  • 1 склянка молока,
  • 1 яйце,
  • 1 склянка борошна,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 ч. л. розпушувача.

Запечіть гарбуз після чого подрібніть його на пюре. Змішайте пюре з молоком та яйцем та збийте. Додайте цукор, сіль і розпушувач, після чого поступово додавайте борошно. Викладайте тісто на розігріту сковороду невеликими порціями і обсмажуйте з обох боків до золотистої скоринки. Прикрасьте млинці йогуртом або ягодами.


Гарбузовий хліб


Також ви можете приготувати домашній гарбузовий хліб:



Video: Лілія Цвіт


Запечений гарбуз з медом та корицею


Неймовірний десерт, від якого просто неможливо відірватися. До того ж, він дуже простий у приготуванні. Лише декілька кроків і десерт готовий!


Вам знадобиться:

  • 500 г гарбуза,
  • 2 ст. л. меду,
  • 1 ч. л. кориці.

Наріжте гарбуз на кубики, викладіть на деко, полийте медом, посипте корицею і відправляйте запікати при температурі 180 градусів. Запікати необхідно приблизно до 30 хвилин, поки гарбуз не стане м’яким. Готовий гарбуз можна їсти як окремий десерт або додавати до каші.


Гарбузове латте


А ще обов’язково приготуйте осіннє гарбузове латте:



Video: ForestInspire - канал про творчість


Читайте також: Добірка рецептів смаколиків, знайомих з дитинства






Підпишись на щотижневу програму від "Діти в місті"


Пошук